Aydın, Balıkesir ve Manisa ve Tarsus’ta kadınlar Mahsa için sokaktaydı
İranlı Mahsa Amini’nin ahlak polisi tarafından katledilmesinin yankıları sürüyor. Aydın, Balıkesir Burhaniye ve Manisa ve Tarsus’ta kadınlar Mahsa Amini ve İranlı kadınlar için eylem yaptı.

İran’da 14 Eylül’de “ahlak” polisi olarak da bilinen İrşad devriyeleri tarafından darp edildikten sonra hastaneye kaldırılıp hayatını kaybeden Mahsa Amini için Türkiye’de ve dünyada eylemler devam ediyor. Kadınlar Aydın, Balıkesir, Manisa ve Mersin Tarsus’ta Mahsa Amini için eylemler yapıldı.

AYDIN

Aydın Kadın Dayanışma Platformu, Aydın Kent Meydanı’nda bir araya gelerek Amini’nin katledilmesini protesto etti. Açıklamanın yapıldığı alanda, “İran’da, Türkiye’de, dünyada isyandayız. Kadın dayanışması sınır tanımaz” pankartı ile Amini’nin fotoğraflarının olduğu dövizler taşındı. Açıklamada sık sık, “Jin jîyan Azadî”, “Mahsa Amini isyanımızdır” sloganları atıldı.


MANİSA
Manisa Kadın Platformu ise İran rejimini protesto etmek amacıyla Manolya Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. “Mahsa Amini için, özgürlüğümüz için, İran’dan Türkiye’ye isyanımızı büyütüyoruz, kadın dayanışması yaşatır” yazılı pankartın taşındığı açıklamada sık sık “Zend zendegi azadi” “Kadın yaşam özgürlük” “Dünyayı yerinden oynatacağız” sloganları atıldı. Açıklamayı kadınlar adına Ayşe Yüksel okudu.
‘HALKLAR YETER DİYOR’
İranlı kadınların haklarına ve yaşamlarına yönelik saldırılara karşı mücadele etmekten bir an olsun vazgeçmediklerini ifade eden Yüksel, “Mahsa’nın direnişi bunun en büyük kanıtıdır. İktidarlarının giderek sarsıldığını gören rejim ve onun polisi ise kadınlara ve mücadelelerine saldırarak kadınları yıldırmaya ve sindirmeye çalışmakta. Ancak şu iyi bilinsin ki; kadınlar başta olmak üzere ezilenlerin mücadelesi ve direnişi engellenemeyecek. İranlı kadınlar başta olmak üzere tüm dünyada kadınlar artık yeter diyor. İran halkları, dünya halkları yeter diyor” şeklinde konuştu.

BALIKESİR-BURHANİYE

Körfez Kadın Platformu öncülüğünde kadınlar Burhaniye’de Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar da İran rejimini protesto etti. Mahsa Amini’nin posterleri ve platformun pankartını taşıyan kadınlar sık sık, “Jin jiyan azadi” “Zend zendegi azadi” “Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz” sloganları attı. Açıklamayı platform adına okuyan Hatice Engin, Mahsa Amini’nin, cinsiyet ayrımcılığına karşı direnişin çok önemli bir sembolü olduğunu belirtti.


MERSİN-TARSUS
Tarsus Kadın Platformunun çağrısıyla saat 18.00’de Yarenlik alanında bir araya gelenler “Laik ve özgür bir dünya için sokaktayız” diyerek açıklama yaptı.

İlgili haberler
Mahsa Amini için Oslo'da eylem yapıldı: Uzak da ol...

Norveç’in başkenti Oslo’da da İranlı kadınlarla dayanışma eylemi yapıldı.

Somayeh Rostampour anlatıyor: Mahsa Amini’nin ismi...

İran’da kadınların talepleriyle halkın geniş kesimlerinin taleplerini buluşturan koşulları ve yaşana...

Gaziantep Demokratik Kadın Platformu: Mahsa’nın ka...

İran’da gözaltında katledilen Mahsa Amini için Türkiye’de de eylemler sürüyor. Gaziantep Demokratik...