2 bin TL yardım mı sadaka mı?
Biri evli üç çocuğu olan Şirin Topaloğlu depremin ardından devlet desteğinin yetersizliğine tepkili.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde çadırlarda kalan depremzedeler devlet yardımının yetersizliğine tepkili. Hijyen ve barınma sorunu devam ediyor. Birçok depremzede dayanışma için gelen gönüllülere sık sık “ne kadar daha buradasınız” diye sorarak geleceğe dair endişelerini dile getiriyor. 19’uncu günün ardından öğrenciler eğitim, kadınlar hijyen ve tüm depremzedeler sağlıklı barınma koşulları istiyor. Kiracılara 2 bin TL ev sahiplerine 5 bin TL kira yardımı da tepki gösterilen konulardan biri. Depremzede Şirin Topaloğlu, "Benim yıkılan evimin kirası 3 bin 500'dü. Kiraları 2 bine düşürsünler kira yardımı da istemez" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Biri evli üç çocuğu olan Şirin Topaloğlu depremin ardından iki haftalığına Antalya'ya otele yerleşti. Kendi imkanlarıyla İskenderun'a geri döndü. Temizlik, mutfak vb. işlerde sigortasız çalışarak geçimini sağlayan Topaloğlu devlet desteğinin yetersizliğine tepkili. Kira desteğini sorduğumuz Topaloğlu, "2 bin TL nedir? Sadaka! 2 bin TL’ye ev bulsunlar kalayım. Kiraları 2 bin TL’ye düşürsünler kira yardımı da istemez" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

‘GEÇİNEMİYORUZ KEŞKE ÖLSEYDİK!’

Çadırı kendi imkanlarıyla bulduklarını anlatan Topaloğlu, "Çadırı biz bulduk. Bir arkadaşıma denk geldim. Ondan aldım. 'Alanya'da değil miydin' diye sordu. 'Yok döndük çadır arıyoruz' dedim. Onda daha önceden varmış gitti enkazından bize çadır çıkardı. Adımı da açık yazın devletten bir lira destek almadım. Yeğenim benimle tüm ailesini depremde kaybetti. Psikolojisi bozuldu" dedi.

Geleceğe dair belirsizlik ve endişe yaşayan Topaloğlu, şöyle devam etti; "Ne iş var, ne güç ne yapacağız bilmiyorum. Gelmek istemedim ama kiralar o kadar pahalı ki. Geçinemiyoruz biz gerçekten. Keşke ölseydik. O kadar çaresiz kaldık ki!"

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
İzmit Belediyesi deprem bölgesinden gelen çocuk ve...

İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmet Müdürü Yasemin Gözkonan Kahveci :‘60’ın üzerinde tır deprem bö...

Bayraklı Ekmek ve Gül Grubu ‘Deprem, Demokrasi ve...

Bayraklı Ekmek ve Gül Grubu Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan ve Avukat Zöhre Dalkır...

Adıyaman’da depremin izdüşümü: Burada hiçbir şey n...

16 gün geçti depremlerin üzerinden. Hâlâ yardımların ulaşmadığı, çadırların olmadığı, kadınların, ço...