DOSYA
Sorunların kat be kat arttığı Malatya’dan kadınlar yaşadıkları sorunları Ekmek ve Gül'e anlatıyor.
Sıkıntıların başında yer alan, kadınların en büyük sorunu olan hijyen, sanki depremin üzerinden bir buçuk yıl geçmemiş gibi hâlâ karşımızda.
Adıyaman’dan, Malatya’dan, Hatay’dan kadınlar depremlerin üzerinden geçen bir buçuk yılın ardından deprem bölgesindeki durumu aktarıyor
6 Şubat depremlerinin üzerinden bir buçuk yıl geçti ancak deprem bölgesinde yaşayanların sorunları çözülmedi; belirsizlikler büyüyor, yardımlar kesiliyor.
Ekonomik kriz, bakım yükünün kadınların sırtına yıkılmış olması, fahiş kreş ve kira ücretleri kendine yeni bir hayat kurmak isteyen kadınları yeniden şiddetin hedefi olmaya mahkum kılıyor.
Bugün özel kreş ücretleri asgari ücrete yaklaşırken devlet ve belediye kreşleri yetersiz. Kadınlar çocuk bakımı nedeniyle ya çalışma yaşamından çekiliyor ya da çocuklar güvencesizliğe mahkum kalıyor.
AKP listelerinden milletvekili adayı gösteren ve Cumhur İttifakının bir parçası olan HÜDA PAR'ın seçim beyannamesinde kadınların hakları nasıl hedefte?
AKP'li yıllarda neler yaşadık gelin birlikte hatırlayalım...
Bu iktidar döneminde kadınlar en çok, şiddet gördüğü için ayrılmak ya da boşanmak üzere harekete geçtiğinde mağdur edildi. 2022 yılında 334 kadın uzaklaştırma kararı olmasına rağmen öldürüldü.
Cumhur ittifakının yeni üyesi Yeniden Refah Partisinin seçim beyannamesinde kadınlar nasıl yer alıyor? Kadınların hangi hakları 'aile' saikiyle hedef alınıyor?
21 yıllık iktidar boyunca kadın emeği hangi süreçlerden geçti, kadınlar hangi hakları için nasıl mücadeleler verdi, kadın emeğinde 21 yılın ardından son durum ne, bir bakalım...
Beyannameyi okuyunca akıllarda şu soru beliriyor: Cumhurbaşkanı iktidarda olduğu süre boyunca yapmadıklarını neden 21 yıl sonra vaat olarak sunuyor?
Bu dosyamızı kadın adaylara ayırıyoruz: Yıllardır kadın mücadelesinin içinde ön saflarda yer almış, nerede haksızlık varsa karşısında dim dik duran, eşitlik hakkı için mücadele içindeki kadınlara...
Hazırladığımız dosyada 1800’lerden günümüze İran edebiyatında ve tarihinde mücadeleleriyle etki yaratmış, mücadele önderi olmuş kadınları kaleme aldık.
Laikliğe aykırı olan, ayrımcılığı ve eşitsizliği derinleştiren, medeni hakları gasbeden, kadınlara 'siyasi rehine', LGBTİ'lere "yok edilecek sapkın' muamelesi yapan Anayasa Değişikliğine tepkiler...
Tekstil atölyelerinden kadın işçiler, parmaklarını kaybetmelerine, ellerini eskisi gibi kullanamamalarına sebep olacak; bir yandan da iş için göze alınmış olan iş kazalarını anlatıyorlar...
İş güvenliği önlemleri işverenlerin 'başının ağrımaması' için uygulanınca, bildirilen iş kazalarına yapılan muamele de işçinin sağlığını korumak için olmuyor. Metal iş kolundan aktarıyoruz...
Metal iş kolundan fabrikalarda işçilerin 'çalışmasına engel olmayan' ve en sık yaşadıkları iş kazası, kesikler ve çarpma. 'İş kazası' olarak bile görmedikleri bu durumlara sebep olan koşullar neler?
Dosyamızda farklı iş kollarında kadınların işin sıradan bir parçası haline gelen, artık işçiler için normalleşmiş iş kazalarına ve bunların normalleşme sürecine mercek tutacağız.
Türkiye işçi sınıfının mücadele tarihinde yeni bir dönem başlatan Paşabahçe grevinde kadınların oynadığı rol öykülere bile konu oldu. Kadınlar, grev kırıcılara da grev yasakçılarına da aman vermedi.
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.