SINIRLARIN ÖTESİ
Papa Francis'in kürtajı 'cinayet' olarak nitelemesi tepkiyle karşılandı. Papa'nın kiliselerde yaşanan istismar olaylarını bu kadar sert bir dille eleştirmemesine de dikkat çekildi.
Giselle davanın kamuya açık görülmesi gerektiğini düşünüyor. Başlıkta da kullandığımız sözler onun davanın neden kamuya açık olması gerektiğine dair sözleri: “Utanç taraf değiştirmeli"
Gürcistan Parlamentosu LGBTİ karşıtı yeni bir yasayı onayladı. Yasanın onaylanmasından bir gün sonra Kesaria Abramidze isimli trans kadın evinde öldürüldü.
İranlı Mahsa Amini’nin 2. ölüm yıl dönümünde İranlı işçilerin yanı sıra birçok kesimden eylem çağrısı geldi. Açıklamalarda İranlı kadınların taleplerinin tüm İran’ın taleplerine dönüştüğü vurgulandı.
İsrail askerleri tarafından katledilen Ayşenur Ezgi Eygi için yüzlerce kişi ABD'nin Seattle kentinde eylem yaptı.
Ugandalı Olimpiyat maratoncusu Rebecca Cheptegei birlikte olduğu erkek tarafından öldürüldü.
Afganistan'da Taliban yönetimi, kadınların toplum içinde duyulacak sesle konuşmasını da içeren bir dizi yasağı daha onayladı.
Hindistan'da kadın doktorun hastanede cinsel saldırıya maruz bırakılıp öldürülmesi üzerine eylem düzenledi. Hekimler süresiz grev kararı aldı.
Afganistan'da idam, işkence, zorunlu göç ve gaspla geçen 3 senede özellikle kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddet ve ayrımcılık hız kesmeden devam etti.
Afganistanlı break dansçı Manizha Talash, "Afgan kadınlarına özgürlük" yazılı pelerin giydiği için Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndan diskalifiye edildi.
Irak'ta evlilik yaşını 9'a indiren, çok eşliliğin önünü açan, kadınların eğitim hakkını engellemek isteyen yasa teklifine kadınlar tepki gösteriyor.
Bulgaristan LGBTİ bireylere dair herhangi bir tasvirin okullarda ve yakınlarındaki herhangi bir kuruluşta yasaklanacağı yasayı kabul etti.
İran'da Arezu Badri isimli genç kadına başörtüsünü düzgün takmadığı gerekçesiyle polis ateş açtı, Badri'nin durumu komada ve kritik.
İran International'e göre 2022’de İran'ın çeşitli illerinde kolluk kuvvetleri, protestocuları bastırmak için yaygın bir şekilde cinsel şiddet uyguladı.
Savaşın yıkıma uğrattığı Sudan'ın Omdurman kentinde hayatta kalma mücadelesi veren kadınlar, yiyecek karşılığında askerlerle seks yapmaya zorlandıklarını söylüyor.
İngiltere'den Kanada'ya pek çok ülkede kadınlar, postanelerde çalışmaya başlamalarının ardından hakları için yıllarca mücadele sürdürdüler.
Hindistan'da ev eksenli çalışan konfeksiyon ve gemi söküm işçisi kadınların örgütlendiği SEWA, kadınların sıcak havadan etkilenmesini azaltmak için sıcak hava sigortası programı başlattı.
Elli beş yıllık şirket tarihi boyunca hiç greve gitmeyen Samsung işçileri, Güney Kore'de büyük bir greve çıktı.
EURO 2024 sporun yanı sıra başka gündemleri de yeniden gün yüzüne çıkarttı. İngiltere’de kadınların özellikle ulusal maçlar sırasında yaşadıkları ev içi şiddet bu süreçte yeniden gündem oldu.
Taliban, 2021 yılında iktidara geldiğinden beri kadınları toplumsal hayattan koparıyor. Şimdi ise kadınlar için kadınlar tarafından işletilen restoranlar kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya.
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.