Zeynep Şenpınar’ın katiline müebbet hapis cezası verildi
Muğla Sıktı Koçman Üniversitesi öğrencisi Zeynep Şenpınar’a önce şiddet uygulayan sonra da öldüren sanık Selim Ahmet Kemaloğlu müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde 24 Mayıs 2020 tarihinde, Zeynep Şenpınar’ı (25) katleden boksör Selim Ahmet Kemaloğlu’nun yargılandığı davanın üçüncü duruşması Muğla Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Zeynep'e şiddet uyguladıktan sonra bıçaklayarak öldüren milli boksör Selim Ahmet Kemaloğlu’nun yargılandığı davada Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi sanığı müebbet hapis cezası ile cezalandırdı.

PANDEMİ YASAKLARI GEREKÇESİYLE KADINLAR ADLİYEYE ALINMADI

Muğla Valiliğinin 14 Nisan’da başlayıp 17 Mayıs’a kadar pandemi gerekçesiyle geniş katılımlı etkinlikler için devam eden yasakları nedeniyle basın açıklaması yapılmadı. Kadın aktivist ve siyasi parti temsilcileri ise dava sonucu için adliye önüne geldi. Pandemi yasakları nedeniyle adliye içine alınmayan kadınlar, adliye önünde bekleyişe geçti.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde failin yargılandığı davaya ilişkin savcı hazırladığı mütalaasında, “Canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürmek suçundan” failin ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmasını istedi.

NE OLMUŞTU?
 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan Zeynep Şenpınar, geçtiğimiz yıl 24 Mayıs günü, boksör Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından işkence edilerek kesici aletle katledilmişti. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Zeynep’in yaşamını yitirdiğini belirlerken, fail ise gözaltına alınmıştı. İfade işlemlerinin ardından fail sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
Fail hakkında görülen duruşmalarda, akli dengesinin yerinde olmadığını, olay anını hatırlamadığını iddia etmiş, ancak İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporla, failin cezai ehliyetinin olduğu belirtilmişti.
Zeynep’in katledilmeden iki hafta önce polis merkezine giderek, fail Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından şiddete maruz bırakıldığı için şikayetçi olduğu ve fail hakkında 15 gün uzaklaştırma kararı aldırdığı, sonrasında ise şikayetini geri çektiği ortaya çıkmıştı.

Haber: DHA, Jinnews

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Öldürülen Zeynep Şenpınar’ın annesi: Kızım hayır d...

Zeynep Şenpınar’ı öldüren Selim Ahmet Kemaloğlu’nun yargılandığı davanın birinci duruşması görüldü....

Zeynep Şenpınar’ın annesi: Kadınlar ölmesin artık

Kızının katili hakkında ağırlaştırılmış müebbet istenmesi üzerine ‘Kızım kemiklerin sızlamasın. Kati...

Zeynep Şenpınar’in katili milli boksör hakkında ağ...

Muğla’da 25 yaşındaki Zeynep Şenpınar’ı darbedip bıçaklayarak öldüren milli boksör Selim Ahmet Kemal...