Zeynep Şenpınar’in katili milli boksör hakkında ağırlaştırılmış müebbet istendi
Muğla’da 25 yaşındaki Zeynep Şenpınar’ı darbedip bıçaklayarak öldüren milli boksör Selim Ahmet Kemaloğlu hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

Muğla’da 25 yaşındaki Zeynep Şenpınar’ı darbedip bıçaklayarak öldüren milli boksör Selim Ahmet Kemaloğlu hakkında savcılık tarafından iddianame tamamlandı. Kemaloğlu’nun ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi. 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümünden geçen yıl mezun olan Zeynep Şenpınar, geçen 24 Mayıs’ta eski erkek arkadaşı Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından darbedilip bıçaklanarak öldürülmüştü. Şenpınar’ın cinayetten 2 hafta önce Kemaloğlu’ndan şiddet görmesi nedeniyle polis merkezine giderek şikayetçi olduğu, Kemaloğlu’na 15 gün evden uzaklaştırma cezası verilmesi üzerine ertesi gün şikayetini geri çektiği öğrenilmişti. Kemaloğlu’nun son olarak 28 Ağustos 2019’da “cinsel saldırı ve kasten yaralama” suçundan gözaltına alındığı ve savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldığı, “nitelikli dolandırıcılık” ve “trafik güvenliğini tehlikeye sokma” gibi son 9 yılda toplam 14 ayrı suç kaydı bulunduğu ortaya çıkmıştı.

İDDİANAME MAHKEME TARAFINDAN KABUL EDİLDİ
DHA’nın haberine göre Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Selim Ahmet Kemaloğlu hakkında ‘Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek’ suçlamasıyla hazırlanan iddianame, Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları da ilk duruşması için 8 Ekim’e gün verilen davaya müdahil olmak için başvuru yaptı.


İlgili haberler
Zeynep Şenpınar’ın arkadaşları: Alışmayacağız, yıl...

Muğla’da ayrıldığı erkek milli boksör Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından katledilen Zeynep Şenpınar’ın...

Muğla’da kadınlar Zeynep Şenpınar için oturma eyle...

Muğla’da üniversiteli genç kadınlar, ayrıldığı milli boksör Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından katledi...

Zeynep Şenpınar için kadınlar sokakta!

Muğla’da Milli boksör Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından katledilen Zeynep Şenpınar için kadınlar koro...