Zeynep Şenpınar için kadınlar sokakta!
Muğla’da Milli boksör Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından katledilen Zeynep Şenpınar için kadınlar koronavirüse rağmen sokağa çıkarak basın açıklaması yaptı.

Muğla’da kadınlar, Zeynep Şenpınar’ın ayrıldığı erkek tarafından katledilmesine tepki göstermek için sokağa çıkarak basın açıklaması düzenledi. 

Milli boksör Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından katledilen Zeynep Şenpınar için adalet isteyen kadınlar yaptıkları basın açıklamasında sosyal medyadan kadınların yaşam biçimlerini bahane ederek katledilmesinin meşru gösterilmeye çalışılmasına da tepki gösterdi: “Bazıları sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarla kendilerine göre 'gayrimeşru' yaşam biçimlerinin kadınları ölüme sürüklediğini ifade ederek katilleri aklama, kadınları yargılama cüretini dahi gösterebilmektedir. Kadınlar yaşam biçimlerinin değerlendirilmesi hakkını kimseye ve özellikle bu erkek devlete vermeyecektir! Devlete kendi yasalarını uygulama gerekliliğini hatırlatıyor, yaşam ve korunma gibi en önde gelen yurttaşlık haklarının kadınlar için ‘ama’sız, ‘fakat’sız uygulanmasını talep ediyoruz”.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde okuyan kadınlar basın açıklamasında Zeynep Şenpınar davasının takipçisi olacaklarını söyledi: “Bulunduğumuz her yerde yaptığımız gibi erkekler tarafından katledilen kız kardeşlerimizin davalarının takipçisi olacağız. Yerelimizde Muğla'da Zeynep’i katleden katil Selim Ahmet Kemaloğlu'nun aklanmasına, tahrik ve iyi hal indirimi almasına asla izin vermeyeceğiz. Buradan bir kez daha haykırıyoruz; kadın cinayetlerini adeta azmettiren cezasızlık ve iyi hal indirimlerine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Bir kadının daha yaşam hakkının gasp edilmesine izin vermemek için alanlarda ve her yerde olacağız. Erkek egemen sisteminizi hayatlarımızdan atana kadar, eşitlikçi ve özgür bir dünyayı kurana kadar da haykırmaya devam edeceğiz. Kadın cinayetleri politiktir."

Kadınlar son olarak; “Son dönemlerde özellikle üniversiteli kadınlara yönelik şiddetin, tacizin, tecavüzün ve çoğunlukla flört şiddetinden cinayete kadar varan boyutların ivme kazandığının, her geçen gün üniversite yerleşkelerinde artarak devam ettiğinin farkındayız. Ellerinizi üniversitelerimizden ve bütün yaşam alanlarımızdan çekin. Kapitalist sisteme ve erkek egemen devlete karşı gücümüz birliğimiz” dedi.

İlgili haberler
Muğla’da kadın cinayeti!

Muğla’da yaşayan Zeynep Şenpınar, milli boksör olduğu belirlenen bir erkek tarafından katledildi. Mu...

İçişleri Bakanlığına göre kadına yönelik şiddet pa...

Kadın örgütleri, pandemi sürecinde şiddete karşı önlem ve koruyucu mekanizmalara kadınların ulaşamad...

Zeynep Şenpınar'ın katledilmeden iki hafta önce po...

Muğla’da ayrıldığı erkek tarafından öldürülen Zeynep Şenpınar’ın iki hafta önce karakola şikayette b...