Zehra Demir davası yine ertelendi
19 yaşındaki Zehra Demir’i tehdit eden ve intihara sürükleyen Süleyman Taruk’un yargılandığı dava 25 Şubat’a ertelendi.

Antalya’da yaşayan 19 yaşındaki Zehra Demir’i tehdit eden ve intihara sürükleyen Süleyman Taruk’un yargılandığı davanın 4. duruşması görüldü. Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan tutuklu bulunan Taruk davaya Diyarbakır Cezaevi'nden SEGBİS sistemi ile katıldı. Suçlamaları kabul etmeyen Taruk, Zehra Demir ve ailesinin yaşadığı evin önüne bıçak ile gelmesinin sebebinin nefsi müdafaa olduğunu iddia etti.

Antalya’da 28 Eylül 2018 tarihinde, Zehra Demir ve ailesinin yaşadığı evin önüne bıçakla gelip tehditler savuran ve Zehra Demir’in intihara sürüklenmesine neden olan sanık Süleyman Taruk’un yargılandığı davanın 4. duruşması Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Avukat Hadi Cin, sanığın Türk Ceza Kanunu’nun 84(4) maddesinin atfıyla TCK’nin 81. maddesinden tutuklanması gerektiğini yineledi. Duruşma sonrasında konuştuğumuz avukat Cin, savcının esas hakkında mütalaanın hazırlanması için dosyanın kendisine tebliğ edilmesini talep ettiğini söyleyerek “Bizim dosyanın genişletilmesi yönünde bir talebimiz de yok. Biz dosyanın toparlandığını o yüzden mevcut deliller ile karar verilebileceğini düşünüyoruz. Sonuna kadar sanığın bu hükümden cezalandırılması için mücadele edeceğiz” dedi.

Baba Hakim Demir ise Adalet Bakanlığına konu ile ilgilenme çağrıda bulunarak “Benim canım yandı başkasının canı yanmasın. Böyle bir kişinin ne topluma, ne devlete faydası olur” diye konuştu. Dava 25 Şubat 2020 tarihine ertelendi. 5. duruşmanın karar duruşması olması bekleniyor.

İlgili haberler
Zehra Demir’in intiharına neden olan erkek hakkınd...

Kepez’de yaşayan 19 yaşındaki Zehra Demir bir süre arkadaşlık ettiği iddia edilen Süleyman Taruk’un...

Adli Tıp da ‘İntihar değil’ dedi

Adli Tıp, Şule Çet için ek mütalaa verdi. Adli Tıp ek mütalaasında; olayda intihar yok diyerek ilk k...

Evde, işte, sokakta baskı... Eda’nın ölümü intihar...

Daha önce Ekmek ve Gül’e gönderdiği yazı ile yaşadığı şiddeti anlatan Eda Çakar intihar etti. Abisi...