Dersim'deki cinsel istismar şüphelilerinden biri intihar etti
Dersim'in Pertek ilçesinde, 3 kişinin tutuklandığı çocuklara yönelik cinsel istismar olayının ardından serbest bırakılan şüpheli Ahmet Oğuz (42), intihar etti.

Dersim'in Pertek ilçesinde, 3 kişinin tutuklandığı çocuklara yönelik cinsel istismar olayının ardından adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakılan şüpheli Ahmet Oğuz (42), akşam saatlerinde intihar etti.

Pertek ilçesinde çok sayıda çocuğa cinsel istismarda bulunan ve görüntülerini videoya kaydederek cep telefonuna ve bilgisayarına yükleyen 3 tutukludan biri olan H. Y., jandarmaya verdiği ifadede ilçede yaşayan Ahmet Oğuz'un da bir erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğunu iddia etti. H. Y.'nin ifadesinin ardından Oğuz, jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Jandarma sorgusunda hakkındaki iddialara reddeden Oğuz, sevk edildiği mahkemede yeterli delil ve kanıt bulunmadığı gerekçesiyle adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

KENDİSİNİ AĞACA ASTI
Oğuz, iddiaya göre akşam saatlerinde Pertek'e bağlı Dereli köyü yakınlarında bulunan bahçesine bakacağını söyleyip evden ayrıldı. Evine dönmemesi üzerine yakınları bahçeye geldiklerinde Oğuz'u ağaca asılı halde buldu.

İhbarla olay yerine gelen sağlık görevleri, Oğuz'un yaşamını yitirdiğini belirlerken, cansız bedeni ise yapılan incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


‘YARGILAMA KADIN ÖRGÜTLERİNE AÇIK YAPILSIN’
Öte yandan kadınlar intihar olayından önce sokağa çıkarak gizlilik kararı getirilen istismara açıklama yaparak tepki gösterdi.
Dersim’de yaşanan istismar vakalarına ilişkin açıklama yapan Yenigün Kadın Dayanışma Derneği, yargılamanın mağduru koruyacak; suçluları halktan ve kadınlardan kaçırmayacak, gizlemeyecek şekilde yapılmasını istedi. Artan istismar vakalarına dikkat çekilen açıklamada, hükümetin istismarcıya af getiren yasa hazırlığına da tepki gösterdi.
Ağustos ayında yaşanan bir istismar olayını hatırlatan Yenigün Kadın Dayanışma Derneği, “Fail maalesef ki yine cezasızlık politikasının bir sonucu olarak ilk duruşmada tahliye edilmiştir. Ve bu sonuçlar bu istismar vakalarına münferit olmaktan çıkarıp sistematik hale getirmekte, failleri cesaretlendirmektedir. Pertek’te açığa çıkan ve mağdur sayısının 15’i bulabileceği iddia edilen nitelikli cinsel istismar olayını öfkeyle takip ediyoruz. Yargı mercilerini istismar olaylarını titizlikte araştırmaya ve en üst hadden cezalandırmaya davet ediyor ve takipçisi olacağımızı yineliyoruz. Pertek’te gizlilik kararı konulan istismar vakasının da kadın ve çocuk örgütlerine açılmasını talep ediyoruz” dedi.
İlgili haberler
DERSİM YENİGÜN KADIN DAYANIŞMA DERNEĞİ: Kadınlar b...

8 yıl önce kurulan Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği kadınlara dayanışma ve birliktelik çağrısı...

Dersimli kadınlar: ‘Daha çok yan yana gelmeliyiz’

Dersim Kadın Platformu 25 Kasım dolayısıyla ‘yoksulluğa, şiddete ve güvencesizliğe karşı mücadeleyi...

Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği: Kadınlar h...

Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Fidan Demir, 2019 yılında örnek kadın mücadelelerin o...