Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli Hiranur Vakfı mütevelli heyeti listesinden çıkarıldı
Hiranur Vakfı'nın başkanınca vakıfla resmi ilişkileri kalmadığı iddia edilen Gümüşel ve İstekli'nin Vakıflar Genel Müdürlüğü soruşturması sonrasında vakfın mütevelli heyetinden çıkartıldığı öğrenildi.

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızı H.K.G'yi “müridi” Kadir İstekli ile “dini nikahla evlendirip” ve yaşamı boyunca istismara maruz bırakmıştı. 

Cumhuriyet'in hazırladığı habere göre, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü soruşturma sonucu Gümüşel ve İstekli Hiranur Vakfının mütevelli heyetinden çıkarıldı. Olaya dair Vakıflar Genel Müdürlüğünden bir yetkili "Müfettişlerimiz tarafından 31 Ocak’ta düzenlenen inceleme raporuyla vakfın kuruluş senedinde değişikliğe gidilmesi, Gümüşel ve İstekli’nin mütevelli heyeti dâhil vakıf yönetiminden çıkarılması sağlanmıştır.” ifadelerini kullandı. 

Henüz yaşanan istismar gündem olmadan önce Hiranur Vakfı Genel Başkanı Avukat Bulut Müslüm Gezer, Yusuf Ziya Gümüşel'in 14.03.2022, Kadir İstekli'nin ise 13.04.2022 tarihinde vakfın mütevelli heyetinden istifa ettiğini ve bu kişilerin vakıfla resmi ilişkileri olmadığını söylemişti.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Hiranur Vakfı davasına karartma| İstismar davası h...

Hiranur Vakfı'nın istismar davasının ilk duruşması bugün görüldü. Mahkeme avukatların katılımı redde...

Cumhurbaşkanı Hiranur Vakfındaki istismar için ‘mü...

AKP Kadın Kolları Başkanlığının düzenlediği Kadın Emeği Zirvesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hi...

Hiranur Vakfı istismar davası | Sanık avukatı isti...

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızı H.K.G'y...