Yine şiddet, yine adaletsizlik!
Bursa’da evine gitmek üzere iken iki erkek tarafından şiddete maruz kalan iki kadın için kadınlar bir araya gelerek, erkeklerin serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

CHP Bursa İl Kadın Kolları Bursa’da evlerine gitmek üzereyken iki erkek tarafından darp edilen Nurcan Atlı Sezgin ve Filiz Atlı ile dayanışmak için basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan CHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Vildan Özkula, “Kadınlara uygulanan şiddet konusunda mutlaka gerekli önlemler alınmalı ve kadınlara şiddet uygulayanlara caydırıcı cezalar verilmelidir” dedi.

Bursa’nın Kestel ilçesinde yaşayan Nurcan Atlı Sezgin ve kız kardeşi Filiz Atlı, evlerinin önüne geldiğinde iki erkek tarafından 'sen nasıl araba kullanıyorsun' diyerek darbedildi. Şiddet uygulayan iki erkek, savcılığa dahi çıkarılmadan serbest bırakıldı. Yaptıkları açıklama ile duruma tepki gösteren CHP'li kadınlar adına konuşan Vildan Özkula, kadına yönelik şiddet olaylarının çok sık yaşandığına dikkat çekerek; “Hemen hemen her gün kadına yönelik bir şiddet olayı ile sarsılıyoruz. İşinden çıkıp evine gitmek üzere arabasına binen Nurcan Atlı adındaki kardeşimiz, bir grup trafik magandası tarafından ‘yanlış döndün’ gibi komik bir gerekçe gösterilerek feci halde darp edilmiştir. Onun çığlıklarına koşup, kurtarmak isteyen ablası Filiz Atlı kardeşimiz de aynı şekilde darp edilmiştir. İşin en acı yanı bu acımasızlığı yapanlar şu anda dışarıda rahat rahat dolaşmaktadırlar. Bu da başka ‘kadına şiddete’ cesaret vermektedir. Adalet yerini bulmamaktadır. Suçlular hak ettikleri cezayı almamaktadır. Kadınlara uygulanan şiddet konusunda mutlaka gerekli önlemler alınmalı ve kadınlara şiddet uygulayanlara caydırıcı cezalar verilmelidir” diye konuştu.

“Susmamayı, hakkımızı savunmayı öğrenmeliyiz” diyen Özkula, olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

İlgili haberler
Vahşileşen şiddetin arkasında ne var, önüne nasıl...

Ülkede kadınlar için ölümün “olağan” biçimi neredeyse lüks. Giderek vahşileşirken bir yandan da sıra...

Şiddette ve erkek egemen yasalara karşı mücadelemi...

Hacıhüsrev Mahallesi kadınları mahallelerinde katledilen Birgül Çoban için eylemdeydi.

GÜNÜN RAKAMI: Kadına şiddette karamsarlık arttı

“Kadına karşı ayrımcılık ve şiddet artar” diyenler geçen yıla oranla arttı. Azalır diyenlerin oranı...