Yine Malatya’da yine yağmurda depremzedeler yalnız bırakıldı
Ne branda verildi, ne konteyner... Malatya'da sağanak yağmur çadırda kalanları yine etkiledi. Medine bu duruma tepkili...

Maraş merkezli depremin üzerinden 3 ay geçmesine rağmen, hâlâ çadırlarda kalan depremzedeleri kuvvetli yağış vurdu. Geçtiğimiz haftalarda da sağanak yağmur yağdığında çadırları su basmıştı. Bugün de  yine yazlık çadırlarını su basan Hasan ve Medine Albayrak çifti, gidecek yerleri olmadığı için çadırda kalmak zorunda kalanlardan.


‘ÇADIRIM YIRTILDI, KAPANMADIĞI İÇİN SU ALDI’

Medine Albayrak’ın yanına gidiyoruz. Çadırları su aldığı için eşi odunları kırıyor, Medine de çadırı yırtıldığı için kapatmakla uğraşıyor. Albayrak, “Çadırımızın hali ortada, yırtıldı, diktim ama kapanmıyor. Kapanmadığı için de alttan su vurdu. Çadırın üstüne bir branda bile vermediler ki üstüne örtelim çadırımız daha fazla ıslanmasın. Bir hayırsever naylon dağıttı, onu da dolu mahvetti. Odunlarımız da ıslandı, sobayı yakamıyoruz. Bir çaresine bakmak zorundalar. Yaz geldi, kışın ne yapacağız? Evimiz yıkıldı, olduğu gibi duruyor ne gelen giden var ne halimizi soran var. Demin eşim, ‘Çadırın etrafını battaniye ile sararız kışın ancak öyle kalırız. Kiraya da çıkamayız, kiralar ortada. 3 bin TL’ye ev mi veriyorlar artık’ diyor. Ne olacak bilmiyoruz” diye konuştu.

Fotoğraf: Berfin Güler/Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Malatya Ekmek ve Gül Grubu: İçme suyu en temel iht...

Malatya Ekmek ve Gül Grubu depremin üzerinden 76 gün geçmesine rağmen hâlâ temiz suya erişememelerin...

Malatyalı depremzedeler: ‘Suya muhtaç bırakanlar o...

Malatya’da seçimlere günler kala çadır kentlerde görüştüğümüz depremzede yurttaşlar, ‘Bu süreç gerçe...

9 aylık hamile Resmiye: Anne ve bebek çadırda ne k...

İskenderun’da yaşayan Resmiye 9 aylık hamile. Deprem sonrası kaygıları da artmış. Sağlık hizmetine k...