Yeşil Sol Parti Manisa adayı Gülsüm Çolak’tan mücadeleyi büyütme çağrısı
Eşi madenlerden emekli olan, oğlu Uğur Çolak’ı ise Soma Katliamı'nda yitiren ve yıllarca adalet mücadelesi veren tarım işçisi Gülsüm Çolak yaptığı gezilerde neden aday olduğunu anlattı.

Emek Partisi’nin Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi listesinden Manisa Milletvekili adayı Gülsüm Çolak esnaf, halk ve sendika gezilerine başladı. Eşi madenlerden emekli olan, oğlu Uğur Çolak’ı ise Soma Katliamı'nda yitiren ve yıllarca adalet mücadelesi veren tarım işçisi Gülsüm Çolak yaptığı gezilerde neden aday olduğunu anlattı.

301’ler daha ölmesin diye yıllardır mücadele verdiğini söyleyen Çolak, “Bu mücadeleyi büyütmek ve bizlere bu acıları yaşatanlardan hesap sormak için, adaletin yerine gelmesi için, işçilerin, emekçilerin, tarımla uğraşan köylülerin hakkını alabildiği bir düzen için, sömürü düzeninin son bulması için, kadınların eve hapsedilmediği, katledilmediği bir yaşam için, çocuklarımızın iyi bir gelecekte yaşaması için, doğamızın katledilmemesi için adayım. Mecliste gerçekten halkın sesinin duyulması için bu yola çıktım. Bu mücadeleyi de birlikte büyüteceğimize inanıyorum” dedi.

Kadınların sesi olacağını söyleyen Çolak, bir kadın seçmenle konuşurken, “Ben de sizin içinizden biriyim. Seninle tarlada da çalıştım, çalışırım. Dün evimi temizledim, bugün sokaklarda müdahale ediyorum” dedi. Kadın da gülümseyerek, “Aynıyız, ben de daha yeni merdiven yıkadım evime gidiyorum” şekilde konuştu. Kadın ayrıca Çolak’ın adaylığını önemli bulduğunu söyledi.

‘BİRLİKTE MÜCADELE EDERSEK KAZANIRIZ’

Pazar alanı gezisinde hem pazarcı esnafı hem de alışveriş yapanlarla sohbet eden Çolak, tarımla uğraşan köylülerin sorunlarını da dinledi. Kendi tarlasında ektiklerini pazarda satarak geçimini sağladığını anlatan bir kadın pazarcı, “Maliyetler fazla. Eskisi gibi üretip satamıyoruz. Bunlara çözüm istiyoruz” dedi. Kendisinin de tarım işçisi olduğunu dile getiren Çolak ise birlikte mücadele edilirse tarım politikasının değişeceğini söyledi.

Pazar gezisinde bir maden işçisiyle karşılaşan Çolak, işçiyle sohbet etti. Çalışma koşullarının hâlâ kötü olduğunu söyleyen maden işçisi, “Şu an bir nebze de olsa iyi şekilde geçinebiliyorsam Soma Katliamı sonrası verilen mücadele sayesinde. Böyle bir mücadele varsa ben de varım” dedi. Çolak da “Haklarımız için birlikte mücadele etmeliyiz. Ben oy alıp kenara çekilenlerden olmayacağım. Bu mücadeleyi birlikte büyüteceğiz” diye ekledi. Kardeşini Soma Katliamında yitirdiğini dile getiren bir kadın pazarcı ise verilen adalet mücadelesini desteklediğini ifade etti.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Cumhur İttifakı ‘yuva yıkan’ kanun diyor, biz kadı...

Kadına yönelik şiddetle mücadele etmek için gerekli bütün araçlar madem varsa hala neden uygulanmıyo...

Milletvekili adayı Sevilay Çelenk: kadınların haki...

Yeşil Sol Parti Diyarbakır 6. Sıra Milletvekili Adayı Sevilay Çelenk: İstanbul Sözleşmesi’ni geri al...

Antalya Milletvekili Adayı Zöhre Tedik belediye iş...

YSP Antalya 4. Sıra Milletvekili Adayı Zöhre Tedik, Muratpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde çal...