Yeni müfredat velileri kaygılandırıyor
Yeni müfredatı velilere sorduk. Eğitimin her yıl daha da gericileştiği ve bilimden uzaklaştığını söyleyen veliler çocuklarının 'korku kültürü' ile eğitildiğini, bu yüzden kaygılı olduklarını söyledi.

2017- 2018 eğitim öğretim yılında evrim, ders kitaplarından çıkarılırken cihat kavramının zorunlu derslerde müfredata sokulması tartışmalara neden oldu. Din derslerinde ‘cihat’ konusu 6’ıncı sınıflarda Peygamberin Hayatı, 9’uncu sınıflarda İslam’da temel ibadetler konuları kapsamında ders kitaplarında yer alacak. Cihat kavramının ilköğretim ve ortaöğretimde müfredata girmesi ve eğitimin daha da gericileştirilmesinden veliler oldukça kaygılı.

ÇOCUKLARIN KAFALARI KARIŞIYOR
Din derslerinde çocuğuna zaten müfredat dışı konularında anlatıldığını ifade eden Yeliz Karabulut, kendi anlattıkları ile okulda anlatılanların birbirine uymamasından dolayı çocuğun kafasının karıştığını söyledi. Çocuğunun din dersi ile ilgilenmesinden kaynaklı çocuğunun diğer derslerden uzaklaştığını dile getiren Karabulut, “Küçük olduğu için çocuğun aklı karışıyor. Bence çocuğum için çok faydası yok” dedi.


Yeliz KARABULUT

ÇOCUK HER ŞEYE 'GÜNAH MI' DİYE SORUYOR
Çocuğunun derslerden sonra gelip kendisine sorulan sorulardan endişe duyduğunu dile getiren Karabulut, müfredatta olmamasına rağmen çocuklarına anlatılan konulardan endişe duyarken resmi olarak verilen bir cihat dersinin ise ürkütücü ve gereksiz olduğunu ifade etti. Çocuğunun her şeye ‘günah mı?’ diye sorduğunu dile getiren Karabulut, “Çocuğum ‘Anne şu günah mı, anne bu günah mı’ şeklinde sorular soruyor, birçok şeyden günah olduğu için korkuyor. Verilen derslerde ‘günah, cennet ve cehennem’ kavramları üzerinde çok durulduğu için bir korku kültürü yaratılıyor” dedi. Karabulut çocuğunun geleceği için daha çok bilim dersleri görmesi gerektiğini savundu.

ÇOCUKLARIN DUYGULARI SÖMÜRÜLÜYOR
Okulda cihat ve din kültürü dersi adı altında çocukların duygularının sömürüldüğünü dile getiren Feryal adlı bir kadın ise durumdan rahatsız olduğunu dile getirerek “Çocuklarım okulu bitirdi, ben torunlarımın geleceği için endişeleniyorum. Din dersinin ağırlıkta olamaması, cihat konusunun işlenmemesi gerekir. Sınavlarda Türkçe, Matematik soruyorlar. İhtiyaç olan derslerin ağırlıkta olması gerekir” dedi.

ÇOCUKLARA İNSANI SEVMEYİ ÖĞRETMELİLER
Ziraat Mühendisi ve aynı zamanda ressam olan Derya Çalık ise eğitim sisteminin bu kadar sık değiştirilmesine karşı olduğunu belirterek özellikle cihat gibi çocukların kafalarını karıştıracak konuların derslerde yer almaması gerektiğini dile getirdi. Çocuklara insanı sevmeyi öğretilmesi gerektiğini dile getiren Çalık, küçük çocukları din ve cihat adıyla savaşmaya teşvik eden konularla eğitilmesinin yanlış olduğunu söyledi.

DİNİ EVİMDE DE ÖĞRETEBİLİRİM
64 yaşındaki Melek de “İmam Hatip Liselerinin başarı durumu ortada. Bu durumdan memnun değilim. Cihat kavramının eğitimde olmaması lazım. Ayrıca zorunlu din dersi de istemiyorum” diyor.



İlgili haberler
Bir dönem daha geride kaldı, peki eğitimde durum n...

Karneler alındı, uzun bir tatil bugün başladı. Peki geride bıraktığımız eğitim dönemi nasıl geçti, n...

Kadın eğitimciler anlatıyor: Cinsiyetçi ve baskıcı...

Kadın eğitimciler, eğitimin durumunu ve öğrencilere yansımasını değerlendirdi...

Gericileşen eğitim, kaybeden ‘gelecek’

Eğitim Sen İstanbul 3 No'lu Şube Örgütlenme Sekreteri Meral Gülşen, tepki gören yeni müfredata ilişk...