
Samsun'un Atakum ilçesinde Damla Korkmaz’ı, sokakta taciz ettikten sonra darp ettiği için tutuklanarak cezaevine gönderilen Sinan A., davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.
Olay, 5 Mart'ta Atakent Mahallesi İsmet İnönü Bulvarı'nda meydana geldi. Damla Korkmaz, yolda yürüdüğü sırada Sinan A.'nın tacizine uğradı. Sinan A., kendisine cevap vermeyen Korkmaz'ı darp etti. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Korkmaz, sağlık ekibinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Damla Korkmaz'ın darp sonucu yüzünde 2 kırık oluştuğu belirlendi.
Olayla ilgili çalışma başlatan Atakum Suç Önleme ve Soruşturma Bürosu ekipleri, 7 Mart'ta Sinan A.'yı yakaladı. 12 suç kaydı olan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Damla Korkmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik Cerrahi Bölümü’nde ameliyat edildi. Yüzüne platin takılan Korkmaz, 8 gün süren tedavisinin ardından taburcu edildi.
KADININ BEYANI VE DARP EDİLMİŞ OLMASI DELİL DEĞİLMİŞ (!)
Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameyle Sinan A. hakkında 17’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘Hakaret’ ve ‘Cinsel suça teşebbüs’ suçlarından dava açıldı. Duruşma bugün görüldü.
Sanık Sinan A. yaptığı savunmada, Korkmaz'a "refleks olarak" vurduğunu iddia etti, sanığın avukatı Burhan Kılınç ise, Sinan A.'nın "haksız tahrike" maruz kaldığını ve "soyut beyan dışında delil" bulunmadığını iddia ederek sanığın beraatini istedi.
SANIK ADLİ KONTROLLERİ KALDIRILARAK TAHLİYE EDİLDİ
Mahkemede, “Sanığın üzerine atılı suçları işlediği konusunda kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösterir somut olgular var ise de sanığın suçunu samimi olarak ikrar etmesi ve karartılması muhtemel herhangi bir delil bulunmamasından dolayı herhangi bir tutuklama nedeninin de kalmadığı gibi ilerde verilmesi muhtemel cezayla tutuklamanın ölçülü olmayabileceği göz önüne alınarak sanığın tahliyesine ve sanık hakkında adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına karar verildi” denilerek duruşma ertelendi.
Fotoğraf: DHA
İlgili haberler
İstismar sanığı bir ayda tahliye edildi: 11 yaşınd...
Antalya'da 11 yaşındaki B.'ye cinsel istismarda bulunmaktan yargılanan E.K.Y.’ye iki günde iddianame...
İstanbul'da bir erkek bir trans kadına saldırdı |...
2 gün önce İstanbul'un Bakırköy ilçesinde bir trans kadın, bir erkek tarafından tacize ve bıçaklı sa...
Cezasızlık politikalarının geldiği son nokta
'Kadın cinayeti ya da şiddet söz konusu olduğunda genelde kadının suçlanmasının ve cinayetin sebebin...
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.