Yapı Kredi bankasında mobbing eylemi
Yapı Kredi bankası personelinin yönetici tarafından mobbinge maruz kaldığı iddia edildi. Mobbing iddiasına karşı Plaza Eylem Platformu bankanın Kadıköy Şubesi önünde açıklama yaptı.

Yapı Kredi Bankasında çalışan bir personelin mobbinge maruz kalması ve bayılarak hastaneye kaldırılması üzerine Plaza Eylem Platformu Kadıköy Şubesi önünde eylem yaptı.

Bir yıl önce mobbinge maruz kaldıktan sonra beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden Nadide Kısa’nın hatırlatıldığı açıklamada “Yapı Kredi, bu kaybın hesabını vermediği gibi mobbingci müdürü ‘çok iş çıkarttığı’, bankaya çok kazanç sağladığı için korumaya devam etti. Bir süre önce ise, aynı müdürün mobbingine maruz kalan ve hakaretlerine dayanamayan bir arkadaşımız müşterilerin ve çalışma arkadaşlarının gözü önünde bayıldı, hastaneye kaldırıldı.” dendi. Açıklama şu şekilde devam etti:

Finans sektöründe örgütsüz ve güçsüz bırakılmış çalışanlara pervasızca uygulanan “hadi hadi sistemi,” sadece çalışan arkadaşlarımızın sağlığını bozmakla kalmamış, sağlıksız bir yönetim yapısı ve sağlıksız yöneticiler üretmiştir. Çalışma düzeni zihnimizi, benliğimizi ve bedenimizi tahrip etmiştir. Bu düzenden kazanç devşiren, çalışma acısını gelire çeviren işletmelerin utanması yoktur.

Nadide Kısa’nın ölümü gibi arkadaşımızın yaşadığı bu sağlık sorunu da bizim için sis çanıdır. Daha çok satışın bedelini sağlığımızla, canımızla ödemeyeceğiz. Şirketlerde mobbingin kurumsallaşmasına izin vermeyeceğiz. Yalnız kalmayacağız, birbirimizi yalnız bırakmayacağız.

İlgili haberler
GÜNÜN BİLGİSİ: Mobbing nedir?

Bir taciz türü olarak mobbing daha çok çalışma yaşamında karşımıza çıkmaktadır. Kadınların çok sık k...

İşçiyi kırık sandalyede çalıştırmak mobbingdir!

İşçinin uyarmasına rağmen 8 aydır kırık sandalyede çalışmak zorunda bırakılması mobbingdir. Mobbinge...

Mobbingin ispatı için delil biriktirmek önemli!

Mobbingi ispatlamak için delil biriktirmek önemli. Mobbing günlüğü, yazılı deliller, şahit ve sağlık...