Yakılarak katledilmek istenen Y.D: Ben yanarken o koridordan beni izledi!
Mersin’de üzerine benzin dökülen ve ağır yaralanan Y.D, failin kendisini yanarken izlediğini anlattı. Can güvenliklerinin olmadığını belirten Y.D failin en ağır cezayı almasını istedi.

Mersin’in Yenişehir ilçesinde 11 Temmuz’da Y.D. (53) isimli kadın damadı Ö.E. (35) tarafından üzerine benzin dökülerek yakıldı. Yaşadığı saldırı sonucu yaralanan Y.D. Mersin’de tedavi altına alınırken, saldırı faili erkek ise çıkarıldığı Mersin Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı.

Mezopotamja Ajansı, hastanede tedavisi süren Y.D.’nin yoğun bakım ünitesinde yaşadıklarını anlatan video görüntüsüne ulaştı.

‘YANARKEN KORİDORDAN BENİ İZLEDİ’

Ö.E.’nin yaktıktan sonra koridorda hiçbir şey yapmadan yanmasını izlediğini belirten Y.D., “Ben kendi imkanlarımla kendimi söndürmeye çalıştım. Balkona giderek ambulans çağırsınlar diye yardım çağrısında bulundum. Sonra hastanede gözlerimi açtım” dedi.

UZAKLAŞTIRMA KARARINA RAĞMEN…

Annesinin yaşadığı saldırı olayıyla ilgili konuşan Y.D.’nin kızı S.D. (37) ise kız kardeşinin boşandığı eski eşi Ö.E.’nin daha önce de kız kardeşini ve çocuklarını yakmakla tehdit ettiğini belirtti. Kız kardeşinin şiddet ve tehditlere karşı karakola şikâyette bulunduğunu da anlatan S.D, uzaklaştırma kararı olmasına rağmen tehditlerin devam ettiğini söyledi.

‘ÇOCUKLARI YAKMAKLA TEHDİT ETTİ’

“Bir ay önce kardeşimi ve çocukları yakmakla tehdit etti. Aradan bir ay geçtikten sonra gelip bu katliamı yapıyor” diyen S.D, saldırı anını şu sözlerle anlattı: “Kardeşim eşiyle kavgalıydı. Sürekli kavgalı bir evlilikleri vardı. Annem iki senedir onların çocuklarına bakıyor. Olay günü yine bakmak için gitmişti. Ö.E bir bidon benzinle içeri giriyor ve her tarafa döküyor. Annem bidonu elinden almaya çalışırken alev alıyor. Annem yandığında kız kardeşim çığlıklar atıyor. ‘Annem yandı’ diye feryat ederken Ö.E. kardeşimi ‘Seni de yakacağım’ diye tehdit etmiş."

‘BUNUN ADI KATLİAMDIR’

S.D., failin hakimlerin önünde ağlayarak olayı bir “cinnet hali” olarak anlatıp saldırıyı meşrulaştırmaya çalıştığını söyleyerek, failin en ağır cezayı alması için mücadele edeceklerini belirtti. S.D. devamla, “Bu adam oradan ağlayıp çıkarsa bunu asla affedemeyiz. Annem şu an deri bütünlüğü olmadan orada yatıyor. Bir şeylerin yapılması gerekiyor. Devlet büyüklerine sesleniyorum. O adam benim annemi yaktı. Bu adam oradan çıkarsa benim kız kardeşimi cayır cayır yakacaktır. İki tane bebekleri ortada kalacak. İki çocuğunu katletmeye çalışan bu adam başkasına neler yapmaz? Bu konuya el atsınlar. Bunun adı katliamdır. Başka bir açıklaması yok” sözleriyle tepki gösterdi.

‘BİR CİNNET HALİ DEĞİL PLANLIDIR’

S.D, kız kardeşi ve çocuklarının sürekli tehdit edildiğini ve can güvenliklerinin olmadığının altını çizerek şu çağrıda bulundu: “Ö.E. daha önce kardeşime ‘Benden ayrılırsan yakarım’ diyerek tehdit etmiş zaten. Bir ay önce böyle bir girişimde bulunmuş. Ben kardeşimle konuştuktan sonra kardeşim yeniden evine gitti. Bunun tatbikatını yapmış bir ay sonra bu adam bunu gerçekleştiriyor. Şimdi çıkacak hakimin karşısına ‘Ben cinnet geçirdim’ diyecek. Bir aylık bebeğini yakmakla tehdit etmiş. Bunun neresi bir anlık cinnettir? Adam resmen bunun tatbikatını yapmış. Bu adamın en ağır cezayı almasını istiyoruz. Yarın elini kolunu sallayarak çıkacak ama benim annem ne halde olacak kim bilir?”

Haber: MA
Fotoğraf: Ekmek ve Gül


İlgili haberler
Evli olduğu kadının üzerine benzin döküp yakan Ekr...

Tekirdağ'da evli olduğu Ekrem A. tarafından zorla ormana götürülüp benzin dökülerek yakılan Ayşe A....

Eşini yakan Can Yılmaz’a ağırlaştırılmış müebbet h...

Eşi Güllü Yılmaz’ı yakarak öldüren sanık Can Yılmaz hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıla kada...

Biz bu dünyaya yaşamaya geldik, dayak yemeye değil...

‘Cennet biz kadınların ayaklarının altındaysa peki biz niye erkeklerin ayakları altındayız? Ben daya...