Vekillerden Cüneyt Özdemir'e yanıt: Sizin yaptığınız gazetecilik değil, tetikçilik!
Vekilleri hedef gösteren Cüneyt Özdemir'e DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca ve EMEP Milletvekili Sevda Karaca'dan tepki geldi.

Geçtiğimiz günlerde “gazeteci” olarak bilinen Cüneyt Özdemir, Sokak Hayvanları Yasası üzerinden Meclisteki kadın vekilleri hedef göstererek X sosyal medya hesabından açıklamalar yaptı. Toplumsal Özgürlük Partisi Sözcüler Kurulu Üyesi,, DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca ve yazı kurulu üyemiz, EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Antep Milletvekili Sevda Karaca, Özdemir’e tepki gösterdi. 

X sosyal medya hesabı üzerinden “Keşke yalana ve operasyona devam etmek yerine gazetecilik yapmayı tercih etseydiniz” diyen Perihan Koca, “Siz AKP’nin katliam yasasını meşrulaştırmak için çocukları kendine paravan yaparak şov yapan iktidarın tezgahına toplumu kutuplaştırmak pahasına alet oluyorsunuz” dedi. 

'DAYANIŞMAMIZ VE ORTAK MÜCADELEMİZ VAR'

Sevda Karaca ise X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Manipülasyona başvuran, ailelerin acısını istismar eden AKP oldu. Bunu da her konuşmamızda teşhir ettik” dedi.

“Hak savunucusu bir kadın vekili linç ettirme gayretinizin sebebi nedir?” diye soran Karaca, “Lincine ortak olduğunuz kadın milletvekillerini "kolay lokma" olarak görüyor olabilirsiniz. Unuttuğunuz bir şey var. Tek tek, her biri bizzat sokağın, halkın, mücadelenin içinden gelen kadınlar olarak yan yanayız ve birlikte güçlüyüz. Hem iktidarın halk düşmanı politikalarına, hem de linçci güruhların saldırılarına karşı dayanışmamız ve ortak mücadelemiz var” dedi.

Fotoğraf: TBMM