Van Kadın Platformu: Katledilmek kaderimiz değil!
Azra Gülendam Haytaoğlu ve Emine Gökkız cinayetine tepki gösteren Van Kadın Platformu, ‘Bu yaşananlar bizim kaderimiz değil’ dedi.

Van Kadın Platformu çağrısıyla KESK Şubeler Platformunun binasına bir araya gelen kadınlar, katledilen Azra Gülendam Haytaoğlu ve Emine Gökkız cinayetine tepki göstermek için açıklama yaptı.

Platform adına açıklamayı okuyan Asya Kaçar, “21 yaşında üniversite öğrencisi bir genç kadının gülen yüzüne, bedenine, ruhuna yapılanları biz kadınlar derinden hissettik. Yine günlerce kayıp olan Emine Gökkız’ın bulunan cesedi, her gün sosyal medyada, hayatımızın orta yerinde biz kadınların maruz kaldığı şiddet türlerini canımız yanarak hissediyoruz. Öfkeliyiz… Biliyoruz bu yaşananlar bizim kaderlerimiz değil. Şiddet, taciz, tecavüz bunların hiçbiri için mazeret kabul etmiyoruz. Koca, baba, abi ve patron şiddetini olağan görmüyoruz, normalleştirmiyoruz. İktidar kadınların yaşam hakkına kasteden yasal düzenlemelerde ısrar ettikçe her gün daha vahşice katlediliyoruz. Tüm bu katliamların sorumlusu İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı alanların zihniyetidir. Günlerce alanlarda savunduğumuz İstanbul Sözleşmesi bugün ve yürürlükte olduğu süreçte etkin uygulansaydı bugün Azra, Emine ve 2021 yılının ilk 8 ayında katledilen 208 kadın şu an aramızda olabilirdi” dedi.

Fotoğraf: Van Kadın Platformu

İlgili haberler
Mersin Kadın Platformu: Katledilen kadınlar isyanı...

Pozcu Platinum önünde basın açıklaması yapan Mersin Kadın Platformu, kadın katillerinin en ağır ceza...

Antalya Kadın Platformu: Kadınları katledilen bir...

Azra Gülendam Haytaoğlu ve Emine Gökkız’ın katledilmesini protesto eden Antalya Kadın Platformu, ‘Ka...

Ankara’da katledilen Azra ve Emine için yapılan ey...

Ankara’da katledilen Azra Gülendam Haytaoğlu ve Emine Gökkız için eylem yapmak isteyen kadınlara pol...