Umut Oratoryosu: ‘Nokta kadar derin’ bir mesele...
Umut Oratoryo Ekibi, kadın cinayetlerine ve kadına şiddete dikkat çekmek için, yaşamını yitiren kadınları aileleri ile vatandaşları bir araya getirdi.

Umut Oratoryo Ekibi, kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için, Ankara’da kadın cinayetlerinin mağduru aileleri yurttaşlarla buluşturan etkinlik bir düzenledi. Öldürülen kadınların canlandırıldığı etkinlikte konuşan, Umut Oratoryo Ekibi Yönetmeni “Mücadelemiz nokta kadar derin bir mesele. Bu etkinlikteki asıl mesajımız, ortak ses oluşturup el ele verebilirsek birçok problemi çözebiliriz” dedi.

Umut Oratoryo Ekibi’nin Çankaya Belediyesi’nin desteğiyle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlediği etkinliğe Ceren Damar ve Feray Şahin’in aileleri ile İstanbul’da iş arkadaşı tarafından öldürülen Fatma Şengül’ün kızı Açelya Şengül, Şule Çet’in Avukatları Umur Yıldırım, Ferhat Gebeş ve Onur Tatar, Emine Bulut’un Avukatı Esra Nur Saraçoğulları katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da etkinliğe bir mesaj göndererek başarı dileklerini bildirdi.

Umut Nokta Kadar Derin Oratoryosunun Yönetmeni Runerm Ateş, “Her düş gerçekleşecek umudu bekler. Ekibimizin adı bunun için ‘Umut’. Sahnede belki ağlayacağız belki güleceğiz ama en sonunda umudun olduğunu hep beraber göreceğiz. Mücadelemiz ‘nokta kadar derin’ bir mesele. Bu etkinlikteki asıl mesajımız, ortak ses oluşturup el ele verebilirsek birçok problemi çözebiliriz” dedi.

Ateş, konuşmasından sonra kadın cinayetleriyle ilgili hazırlanan sinevizyon sunumunu yaptı, daha sonra ise öldürülen kadınların canlandırılması sahnelendi. Acılı aileler bu sırada göz yaşlarını tutamazken, salonda büyük bir hüzün hakim oldu. İzleyiciler acılı ailelere destek verdi, üzüntülerini paylaştı.


‘BİLİYORUZ AMA DUYARSIZIZ’
Oratoryo ekibinin gösterisinin ardından aileler sahneye çıktı. Ceren Damar’ın babası Mustafa Damar şöyle konuştu: “Kadına şiddet bir katliam haline geldi. Toplumun büyük bir kesimi akşam dizi izler gibi bu olayları izliyor. 10 yaşında kız çocuğunu dedesi yaşında erkekle evlendirildiği, çocukla evlendirilen kadınların olduğu, kadınların başlık parasıyla satıldığı bir toplumda yaşıyoruz. Birçok şeyi bilerek ama duyarsız kalarak yaşıyoruz.”

‘KATİL HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ GEZİYOR’
Feray Şahinin babası Bekir Şahin ise kızının cinayeti sürecinde yaşadıklarını şöyle anlattı: “Kızımız mezuniyet hazırlığı yaparken eli kanlı bir katil tarafından katledildi. Bize cinayeti önce trafik kazası diye bildirdiler. Kızımızın cesedini bizden tam 3 saat sakladılar. Nerede olduğunu söylemediler. Karakolda dediler, hastanede dediler, Adana’ya gitti dediler. Bizi Mersin’de 3 saat gezdirdiler. Sonra mahkemede somut deliller değerlendirilmedi. Katil bir senaryo hazırlamış, mahkeme onu gördü ve 5 yıl 3 ay indirimli ceza verdi. Katili 1,5 yıl yattı ve şu an sokakta hiçbir şey olmamış gibi geziyor. Böyle bir adalet olabilir mi! Bu sıradan bir ölüm değil. Katil kızın yaşı kadar bile ceza almadı. Böyle bir adalet olabilir mi!”


İlgili haberler
Feray Şahin’in katiline ‘iyi hal’ indirimi!

Mersin’de polis memuru tarafından katledilen Feray Şahin’in katiline, mahkeme ‘iyi hal’ indirimiyle...

Ceren Damar davası| Savcı ağırlaştırılmış müebbet...

Kopya çektiği için hakkında işlem yapan Çankaya Üniversitesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar’ı öldür...

Fatma Şengül’ün katiline haksız tahrik indirimi!

Zeynel Akbaş tarafından öldürülen Fatma Şengül'ün davasının ikinci duruşması görüldü. Katile ‘haksız...