Bursalı kadınlar: Korkmadan yaşamak istiyoruz!
Bursa Kadın Platformu kriz, güvencesizlik, taciz, tecavüz ve kadın cinayetlerine karşı basın açıklaması yaparak tüm kadınlara dayanışma çağrısı yaptı.

Basın açıklaması için bir araya gelen Bursa Kadın Platformu kriz, güvencesizlik, taciz, tecavüz ve kadın cinayetlerine tepki göstermek için basın açıklaması yaptı. Açıklamaya dün davası görülen ve duruşması 20 Ocak’a ertelenen Ceren Özdemir’i anarak başlayan kadınlar, yaşanan kadın cinayetlerine ve alınmayan önlemlere dikkat çekti: “Bu yıl 11 ayda öldürülen 422 kadın, 422 farklı hikâye. Ortak noktaları ise erkek şiddetiyle katledilmeleri. Bizler görüyoruz ki günde 3 kadın cinayeti haberi aldığımız günlerde dahi şiddeti uygulayanlar değil şiddete karşı mücadele eden kadınlar devlet yetkilileri tarafından hedef alınıyor, polis müdahalelerine maruz kalıyor.”

Dünyanın dört bir yanına kadına yönelik şiddete karşı yükselen kadın mücadelesine dikkat çeken kadınlar, “Tüm dünyada kadınlar ‘tecavüzcü sensin’ diyerek ülke yönetiminden, şiddet uygulayan erkeğe kadar herkesin suçunu haykırıyor. Bizler bugün de her zaman olduğu gibi kadınlara karşı yapılan müdahaleleri ve tehditleri kınıyor, Şili’de başlayan ve dünyaya yayılan bu isyana ses veriyoruz” dedi.

GENELGE VE YARGI REFORMUNA TEPKİ
Kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair genelgeye ve meclise gelecek yargı reformuna dikkat çekerek kazanılmış haklarının engellenmeye çalışılmasına ve kadın haklarının gaspına izin vermeyeceklerini dile getiren kadınlar “Bizler biliyoruz ki yaşadığımız her türlü şiddetin karşısında kadın dayanışması var. Sokaklarında özgürce dolaşabileceğimiz, erkek şiddetiyle katledilmediğimiz, şiddete ve tacize uğramadığımız bir ülkenin sokaklarında kadın olarak korkusuzca yaşamak istiyoruz. Bulunduğumuz her alanda eşit, özgür ve laik bir yaşam talebimizi haykırmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerine son verdi.

İlgili haberler
Kadınlar İzmir ve İstanbul’da #SuçluSensin diye ha...

Dünyanın dört bir yanına yayılan #LasTesis gösterisine İzmir ve İstanbul’daki kadınlardan da ses gel...

Ceren Özdemir Davası|Sadece sanık değil sorumlular...

Ceren Özdemir’in katili Özgür Arduç’un yargılandığı davanın 1. duruşması görüldü. Duruşma öncesi açı...

GÜNÜN RAKAMI: Jandarma bölgelerinde 9 yılda 687 ka...

Jandarma raporuna göre, 2008-2017 yılları arasında jandarma bölgelerinde 687 kadın öldürüldü. İlleri...