Tehdit vız gelir tırıs gider: Ecetem işçisi kadınlar ödemelerini aldı!
Aylardır ücretlerini alamadıkları için iş bırakan Ecetem temizlik şirketi çalışanı kadınlar ısrar ve çabaları sonucu gasp edilen maaşlarını alabildi.

Ecetem temizlik işçilerinin çalışma koşullarına ve ücretlerinin ödenmemesine ilişkin haberlerin paylaşılmasından şirket rahatsız oldu.
Ücretlerini alamayan Ecetem işçileri ile ilgili yaptığımız haberi buradan görebilirsiniz.
Şirket yöneticileri işçileri arayarak “Bu haberler nedir? Utanmıyor musunuz? Şirketin prestiji söz konusu, biz size ödemeyi yapmayacağız demedik. Sadece sıkıntı yaşadık, böyle yapılır mı?” gibi söylemlerde bulundu. Kadın işçilerse günlerdir ücretlerini almak için uğraştıklarını ama sürekli ertelendiğini ve işi bırakmak, bunu kamuoyunda paylaşmak zorunda kaldıklarını söyleyerek şirkete “Hepimizin ücretlerini ödemeniz için size süre de tanıdık. Bundan sonrası size kalmış, ama biz ücretlerimizi bir şekilde alacağız. Emeğimizden vazgeçmeyeceğiz” diye yanıtladı.

'ŞİRKET, DAYANIŞMAMIZ SAYESİNDE GERİ ADIM ATTI'
Maaşını alamadığı için iş bırakan kadın işçilerden Aygül Turan’ı da tehdit eden şirket yetkilileri, "Herkesin parasını veririm seninkini vermem” diyerek Turan’ı yıldırmaya çalıştı.
“Şirketin prestiji” söz konusu olunca panik yaşayan şirket yetkilileri işçilerin yapacağı basın açıklamasından bir gün önce işçilere maaşlarını ödemek zorunda kaldı. Ödemelerini alan kadın işçiler, şirketin geri adım atmasının yapılan haberler ve dayanışma sayesinde sağlandığını belirtti. Açıklama yapan kadın işçiler “Birlikte davrandık, gücümüzü gördük. Sonra ücretlerimizin ödenmediğine ilişkin haberler yayılmaya başlayınca anladık ki, yalnız değiliz. Bu da bize moral oldu. Şirketi de harekete geçirdi. Hiç tanımadığımız insanların bizlere destek olması bizleri çok mutlu etti” dedi.


İlgili haberler
Kadriye anlatıyor: 'Bir işçi olarak neden Hayır di...

28 senedir çalışıyor, hala emekli olamadı. Metal Direnişi sırasında Federal Mogul fabrikasından işte...

GÜNÜN İSYANI Tekstil işçisi bir okurumuzdan

"Kirli tuvaletlerden, kirli soyunma odalarından bıktık"

Tarım işçisi kadınlar referandumdan çok sigortalı...

Yazın ortasında, güneş tepende çalışmak kolay mıdır dersiniz. Değildir elbet. Ama geçinebilmek için...