Tanık polisler: Güllü Yılmaz eşinin kendisini yaktığını söyledi
Ergani’de eşi Güllü Yılmaz’ı öldüren Can Yılmaz hakkında açılan davanın duruşmasında dinlenen tanık polisler, Güllü Yılmaz’ın hastanede “eşim beni yaktı” diye bağırdığını söyledi.

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde 17 Ekim 2019’da eşi Güllü Yılmaz’ı yakarak öldüren sanık Can Yılmaz hakkında “eşe karşı canavarca hisle kasten öldürme" ve “çocuğa ve altsoya karşı canavarca hisle öldürmeye teşebbüs” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıla kadar hapis istemiyle Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ikinci duruşması görüldü. Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan sanık Yılmaz, Ses, Bilişim ve Görüntü Sistemi (SEGBİS) ile katıldığı duruşmada, sanık ve müşteki avukatları ile Güllü Yılmaz’ın ailesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili Avukat Remzi Atalay katıldı. Duruşmaya gazeteciler ve izleyiciler alınmadı. 

‘EŞİM BENİ YAKTI’

Duruşmada, Ergani Emniyet Müdürlüğünde görevli G.A. ve İ.H. adlı polisler tanık olarak dinlendi. Ergani’den SEGBİS ile katılan İ.H, gelen anonsta Güllü Yılmaz’ın yakıldığını ve bunun üzerine hastaneye gittiklerini söyledi. İ, “Gittiğimizde Güllü Yılmaz hastanede bağırıyordu ve vücudunun büyük bir kısmı yanmıştı. Güllü Yılmaz, ‘eşim beni yaktı’ diye bağırıyordu. Biz kendisine tekrar sorduğumuzda tekrar eşinin kendisini yaktığını söyledi. Güllü Yılmaz’ın durumu kötü olduğu için ifade işlemlerini uzatmak istemedik” dedi.

Tanık G.A da Güllü Yılmaz’ın sedyedeyken eşinin kendisini yaktığını söylediğini kaydetti.

‘SERTAÇ DİYE BİRİNDEN BAHSETTİ’

İddia makamı, sanığın tutukluk halinin devamını talep ederken, müşteki vekilleri, dava dosyasındaki eksiklerin giderilmesini istedi. Müşteki avukatları, önceki duruşmada sanığın sürekli Sertaç diye birinden bahsettiğini, Güllü Yılmaz’ın kadın sığınma evinde kaldığı tarihler hususunda ayrıca müzekkere yazılmasını talep etti.

SANIK TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Sanık Yılmaz ise önce celsedeki savunmasını tekrarlayarak, tanıklar ve müşteki vekillerinin aleyhte beyanlarını kabul etmediğini söyledi. Kendisinin hastanede olduğunu ileri süren Yılmaz, tahliye talebinde bulundu.

MAHKEMENİN KARARI

Mahkeme heyeti, üzerine atılı suçun niteliği, atılı suç için yasada öngörülen cezanın üst sınırı, sanıklar hakkında kuvvetli suç şüphesinin varlığı gösteren somut delillerin bulunması nedeniyle sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 19 Ocak 2021’e erteledi.

NE OLMUŞTU?
17 Ekim 2019’da Can Yılmaz (35), bir fabrikada işçi olarak çalışan 14 yıllık eşi Güllü Yılmaz (32) ile evde tartıştı. Evin banyosundaki bidonda bulunan benzini kızı D. Yılmaz’ın, eşinin ve kendisinin üzerine döken zanlı, çakmakla eşini ateşe verdi. Alevler içinde kalan Güllü Yılmaz, yanmanın verdiği acıyla kendisini ikinci katta olan evin penceresinden aşağı attı. Ağır yaralanan Yılmaz, çevredekilerin yardımıyla önce Ergani Devlet Hastanesine oradan Dicle Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı.
Babasının ateşe verdiği 12 yaşındaki D. Yılmaz’ın ise kollarında üçüncü derecede yanıklar oluştu. Hastanede 12 gün boyunca yaşam mücadelesi veren anne Güllü Yılmaz kurtarılamadı. Zanlı ise ölümden 1 gün önce gözaltına alınarak tutuklandı. Adli Tıp Kurumu raporunda, Güllü Yılmaz’ın ölümünün vücudunun yüzde 50-60’ını tutan 2-3’ncü derecede yanıklar ve gelişen komplikasyonlar sonucu meydana geldiğinin tespit edildiği belirtildi.
İddianamede, “Eşe karşı canavarca hisle kasten öldürme”, “Çocuğa ve altsoya karşı canavarca hisle öldürmeye teşebbüs” ile suçlanan zanlının 1 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 20 yıla kadar hapsi isteniyor. Zanlı Can Yılmaz’ın 3 çocuğu da babanın velayet hakkı kaldırılarak korumaya alındı. Ergani Sulh Hukuk Mahkemesinin çocuklara bakan anneannelerini vasi olarak ataması bekleniyor.

Kaynak: MA


İlgili haberler
Güllü Yılmaz’ı yakarak öldüren zanlı çelişkili ifa...

Güllü Yılmaz’ı işkence ederek katleden Can Yılmaz’ın yargılandığı davanın ilk duruşmasında fail çeli...

Eşini yakan Can Yılmaz’a ağırlaştırılmış müebbet h...

Eşi Güllü Yılmaz’ı yakarak öldüren sanık Can Yılmaz hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıla kada...

Diyarbakır'da bir kadın evinde ölü bulundu

Diyarbakır Silvan’da Zehra Eken isimli bir kadın yaşadığı evde başından silahla vurulmuş şekilde bul...