Tahliye olan kadın gazeteciler: Sesimiz kısamazlar
Diyarbakır'da 13 ay süren tutukluluğun ardından ilk duruşmada tahliye olan kadın gazeteciler ‘Bu mücadeleyi sonuna kadar yürüteceğiz. Sesimizi kısamazlar’ dedi.

Diyarbakır merkezli yürütülen soruşturma kapsamında mesleki faaliyetleri nedeniyle 8 Haziran 2022’de gözaltına alınıp 16 Haziran 2022’de tutuklanan gazeteciler, 13 ay sonra 12 Temmuz’da görülen ilk duruşmada tahliye edildi. Tahliye olan kadın gazeteciler “Kaldığımız yerden devam edeceğiz. Sesimizi kısamazlar” dedi.”

‘İDDİANAMEDE SADECE HABERLERİMİZ VARDI’

Mezopotamya Ajansından Müjdat Can’a konuşan Gazeteci ve ressam Neşe Toprak “Kürtlerin sesinin duyulmasını istemediler. Halk ve yaşam arasında köprü görevi gören gazeteciliği yıkmak istediler. Bu nedenle hepimizi tutukladılar” dedi.

Kürt kadın gazetecilerin sesinin kısılmasının istendiğini, hakikati ortaya çıkardıkları için hedef alındıklarını söyleyen Toprak, “Kadınlar, toplum içindeki gelişmeleri açığa çıkarmak için çalışıyor. O nedenle kadınları gözaltına aldılar. İddianamede sadece haberlerimiz vardı. Sanat alanında yaptığım haberler suçlama konusu yapıldı. Sanat toplum için çok önemlidir. Sesimizi kısmak istediler. Bizler bu mücadeleyi sonuna kadar yürüteceğiz. Sesimizi kısamazlar” diye konuştu.

‘ÇALIŞMALARIMIZDAN, SEVDİKLERİMİZDEN UZAKLAŞTIRILDIK’

Davanın siyasi saiklerle açıldığını ve uzun tutukluluk sürecinin de bunun sonucu olduğunu dile getiren Remziye Temel ise “Maalesef darbeye maruz kaldık. Çalışmalarımızdan, arkadaşlarımız ve sevdiklerimizden uzaklaştırıldık. Arkadaşlarımız, müthiş derecede çalışmaları devam ettirdi. Çalışmalarımız yarıda kalmadı” diye konuştu.

Özgür basının baskılarla susturulamayacağının altını çizen Temel, “Kaldığımız yerden devam edeceğiz. İçeride olan arkadaşlarımız var, omuz omuza verip onları da en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşturacağız” dedi.

Haber-Fotoğraf: MA

İlgili haberler
Jinnews Muhabiri Beritan Canözer tahliye edildi

Jinnews muhabiri Beritan Canözer’in Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ara duruşmasın...

Gazetecilere baskın: Susturamazsınız| Ekmek ve Gül

Gazetecilere dönük baskıları ve Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformunun başlattığı ‘Kadın Gazetec...

Kadın gazeteci ve yazarlar: Sansür yasası bizi sus...

Gazeteciler Evrim Kepenek ve Nişmiye Güler ile yazar Süreyya Köle ‘Sansür yasası’nı Ekmek ve Gül’e d...