Susmayacağız ve insanlığımızı kurtaracağız
Hatun Tuğluk’un cenazesine yapılan ırkçı saldırıya tepkiler sürüyor. KESK Diyarbakır Kadın Meclisi saldırıya dair açıklama yaptı.

Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un Ankara’daki cenaze törenine saldırıyı kınayan KESK Diyarbakır Kadın Meclisi bir açıklama yaptı. Açıklamada cenazeye saldırının tüm kadınlara ve demokrasi güçlerine dönük bir saldırı olduğu dile getirildi.
Açıklamayı yapan KESK Kadın Meclisi Dönem Sözcüsü ve SES Şube Sekreteri Rozerin Çatak, halklara dönük giderek artan baskı, şiddet ve faşizm pervasız bir boyuta varmıştır diyerek şunları söyledi:

Ölü bir annenin cenazesine yapılan bu faşizan saldırının hiçbir dini inançta yeri yoktur. En doğal insani taleplerin ve hakların gasbedildiği günlerde yaşanan son olay, bu gasbın ölülere kadar uzandığını göstermiştir.
Bu saldırı, cenazelere yönelik çirkin saldırıların son örneğidir. Mezarlığa saldıranlar Müslüman olduğunu iddia etmektedirler. Oysa ki Müslümanlık gayrimüslim bir cenazenin önünde ayağa kalkılmasını salık verirken, dini siyasetine her daim alet eden faşist blok, günlerce Taybet Ana’nın gömülmesine engel olmuş, mezarlıkları uçaklarla bombalayıp iş makineleri ile yıkmış ve en son Hatun Ana’nın naaşını mezardan çıkarttırarak gömülmesine engel olmuştur. Dersimli Alevi kimlikli bir anne Ankara’nın toprağına gömülemiyorsa, Dersim’de katliam yapan zihniyet hâlâ başta demektir. Zamanında iktidara gelirken bu katliam için özür dilemelerinin de timsah göz yaşları olduğu ortadadır. 
Bu saldırılar devletin eliyle ve polis eşliğinde yapılmıştır. Yakınları, cenazeyi Dersim’e göndermek zorunda bırakılmıştır. Yaşarken “ötekileştirilenlerin ölünce de aynı zulümle karşı karşıya bırakılmaları asla kabul edilemez. Onlar sadece bir ölüden korkmadılar. İnsanlık suçlarından yargılanmaktan korktular. Demokrasiden korktular. Özgürlükten ve barıştan korktular. Bu yüzden ölü bir kadından korktular. Ülkenin hiçbir sorununa çözüm gösteremeyenlerin elinde bir tek insanlık suçlarına sarılmak kaldı. Tükendiler, insanlığı unuttular. Bugün cesedi mezarlıktan çıkaranlar yarın hayal edemeyeceğimiz şeyler de yapar. Bu bizim insanlıkla son sınavımızdır. Ya susacağız ve insanlığımız yok olacak ya da susmayacak insanlığımızı kurtaracağız. KESK Amed Kadın Meclisi olarak Hatun Tuğluk’un cenaze töreninde meydana gelen bu ırkçı saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz. Barış için, kardeşlik için, insan hakları için mücadelemiz devam edecektir.

İlgili haberler
Haftanın fotoğrafı: Irkçıya karşı kadın bakışı!

Benim olduğum yerde kabadayılık yapamazsın...

Saldırıya uğrayan Hatun Tuğluk’un cenazesi Dersim’...

Ankara’da Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine gerçekleştirilen saldırı sonrası cenaze...

#HatunTuğlukHepimizinAnnesi

Cenazesi saldırıya uğrayan Hatun Tuğluk için 3. gün lokma dağıtımı...