GÜNDEM

6 kadın gazetecinin davası 13 Haziran’a ertelendi

Gazetecilere yönelik gözaltı operasyonlarını protesto ettikleri için yargılanan 6 kadın gazetecinin duruşması 13 Haziran’a ertelendi.

Karaca Şırnak’ta uzman çavuşun cinsel saldırısını Bakanlara sordu

Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Şırnak’ta genç kadınlara cinsel saldırıda bulunan uzman çavuşu Meclis gündemine taşıdı.

Kadınlar eşleri tarafından ateşli silahla katledildi

Antalya ve Balıkesir'de iki kadın eşleri tarafından ateşli silahla vurularak katledildiler.

Ağrı Milletvekili Demir: Ağrı'da kadın cinayetleri artarak devam etmekte

DEM Parti Ağrı Milletvekili Nejla Demir, Ağrı'da kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerine ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a soru önergesi verdi.

Adana Kadın Platformu, çocuk istismarı davasında cezasızlığa tepki gösterdi

Adana'da üç kız kardeşe yıllarca istismarda bulunan H.İ.'ye verilen 26 yıl cezanın bozulmasının ardından kadınlar tepki gösterdi.

İstanbul'da bir kadın evinde cinsel saldırıya uğradı

Bayramın üçüncü günü sabah saatlerinde Küçükçekmece'nin Atakent Mahallesi'nde S.V. evine giren kişiler tarafından cinsel saldırıya uğradı ve gasbedildi.

Rantın ve sürgünün kıskacında Bayram Sokak

Son mühürlemenin ardından kurulan Bayram Sokak 12 Platformu adına İris Mozalar, sokaktaki mevcut durumu ve yaşananları anlattı.

Nusaybin’de kadınlar tacize karşı yürüdü: Tecavüzcü çeteler hesap verecek

Şırnak’ta yaşanan cinsel saldırıya karşı yürüyüş düzenleyen Nusaybinli kadınlar, Kadınlara ve çocuklara yönelik saldırılara karşı mücadele edeceklerini söyledi.

Engellere karşı dalga kıran…

Paralimpik yüzücü ve antrenör Karin Öcal, tüm engellere rağmen mücadeleden vazgeçmiyor: 'Dünya farklılıklarla güzel. Din, dil, ırk, kadın-erkek, hiç fark etmez.'

Şırnak'ta uzman çavuş tacizi yürüyüşle protesto edildi

Şırnak’ta, dün yaşanan uzman çavuş tacizi yürüyüşle protesto edildi. Yürüyüşte failin cezasızlık politikasından güç aldığı belirtilirken, failin polis tarafından korumaya alındığı ifade edildi.

20 Kasım Trans İnisiyatifi: 'Yaşamaktan vazgeçmiyoruz'

İzmir'de trans kadınlara yönelik saldırıya dair açıklama yapan 20 Kasım Trans İnisiyatifi: 'Bizler şimdi, Bornova Sokak’taki yıllardır büyüyen dayanışmamızı yükseltmeye devam edeceğiz" dedi.

Şırnak'ta bir kadını taciz eden uzman çavuş darbedildi

Şırnak’ta yolda yürüyen kadına tacizde bulunan uzman çavuş, kalabalık bur grup tarafından darbedildi. Valilik olaya ilişkin yaptığı açıklamada olaya karışan 4 kişinin gözaltına alındığını ifade etti.

Rabia Naz ölümünün üzerinden 6 yıl geçti

Rabia Naz Vatan’ın ölümünün üzerinden 6 yıl geçti. Önce intihar süsü verilmiş sonra soruşturma dosyası kapatılmıştı. 6 yıldır aynı soru ile ölümün aydınlatılması çağrıları yapılıyor: #RabiaNazaNeOldu?

İzmir'de trans kadınlar saldırıya maruz kaldı

İzmir Alsancak'ta bir trans kadın, çok sayıda kişinin saldırısına uğradı ve gasbedildi. Saldırganlar daha sonra trans kadınların evlerine saldırdı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak: ‘Halk kayyumlara karşı iradesini daha güçlü gösterdi’

“Kürt halkı 8 yıl yaşatılan bu kayyum eziyetinin çok farkında. Halk yerel yönetimler çalışmasında, kendilerine rağmen yapılan işler noktasında bunları çok önemli bir yere not ediyor.”

YTÜ'lü öğrenciler: Kampüsümüzde şiddet faili istemiyoruz

YTÜ'den 19 öğrenci topluluğu, Yüzyüzeyken Konuşuruz grubunun üniversitelerinde sahneye çıkarılacak olmasına tepki gösterdi, üniversitelerin şenliklerinin öğrencilerle planlanmasını istediler.

Çocuk istismarı suçundan 31 binden fazla dosya açıldı

Çocuklara yönelik cinsel suçlarda artış yaşanırken, Adalet Bakanlığı verilerine göre "çocuk istismarı" suçundan açılan dosya sayısı 31 bin 216'ya çıktı.

Muş Belediye Eş Başkanı Sayılğan: 'Kadınlar yapamaz' algısını yıkacağız

DEM Parti Muş’ta ilk kez belediye başkanlığını kazandı. Sonucu değerlendiren Muş Belediye Eş Başkanı Tuba Sayılğan, 'Kadınlar yapamaz gibi bir algı var. Biz bu algıyı yıkmak istiyoruz' dedi.

MİT'ten çocuklara ajanlık teşviki | Eğitim Sen: Çocuklara uygun olmayan etkinlikten derhal vazgeçilsin

Eğitim Sen: 'Bu durum çocuk gerçekliğine, çocuk psikolojisine aykırı ve pedagojik açıdan da asla doğru değildir.

Dina'nın davası 29 Nisan'da!

26 Mart'ta Karabük'te cansız bedeni bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi Dina'nın davasının üçüncü duruşması 29 Nisan'da görülecek.