Sincan ve Batıkent’te kadınlar 8 Mart için buluştu
Ankara Sincan ve Batıkent’te kadınlar 8 Mart dolayısıyla bir araya geldi.

Batıkent’te kadınlar, basın açıklaması yaparak 8 Mart’ı kutladı. GİMSA önünde bir araya gelen kadınlar, “Emeğimiz, kimliğimiz, özgürlüğümüz, hayatımız ve barış için tüm dünyada ayaktayız!” dedi.

“Susmuyoruz, Korkmuyoruz, İtaat Etmiyoruz”, “Yaşasın Kadın Dayanışması, Yaşasın 8 Mart” sloganları atan kadınlar, ıslıklarla, alkışlarla kadın düşmanı politikaları protesto etti. Basın açıklamasını yapan Ayça Toprak, kadın direnişlerinin tüm dünyayı sardığını söyledi. Toprak, “Biz kadınlar AKP iktidarının yasalarla, fetvalarla ne giydiğimizden nasıl yaşadığımıza kadar uzanan bitmek bilmeyen kadın düşmanı politikalarla yaşamlarımızı hedef aldığını biliyoruz. Evde, işyerlerinde, sokakta şiddetin her biçimi meşrulaştırılıp cezasız bırakılırken kadınlar güvenliksiz ve güvencesiz bir yaşama mahkum edilmeye çalışılıyor” dedi. Kadınlar, 8 Mart günü Sakarya Caddesi’nde yapılacak eyleme katılım çağrısı yaptı.


‘DERS KİTAPLARINDAN BAŞLAYAN CİNSİYETÇİ EĞİTİM SON BULSUN’
Sincan’da Eğitim Sen Ankara 4 Nolu Şube, basın açıklamasının ardından yaptığı etkinlikle 8 Mart’ı kutladı. Açıklamada konuşan şube yöneticisi Gönül Kural, Türkiye’nin de ilk imzacılar arasında olduğu 6284 sayılı yasanın artık uygulanmasını isteyerek ders kitaplarından başlayan cinsiyetçi eğitimin sonlandırılması çağrısında bulundu.

Kadınları koruyan 6284 sayılı yasanın hayata geçmesini talep eden Eğitim Sen 4 Nolu Şube yöneticisi Gönül Kural, “Türkiye’nin ilk imzacılarından olduğu İstanbul Sözleşmesi’nin artık uygulanmasını istiyoruz” diye seslendi. Kadın cinayetlerinin her yıl artarak çoğaldığında da dikkat çeken Kural, kadınlara yaşatılan bu hayatı unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade etti.

‘SAVAŞIN YÜKÜNÜ EN AĞIR KADINLAR ÖDEMEKTE’
Mülteci kadınların hem kadın hem de göçmen olarak çektiği zorluklara da değinen Kural,“Savaşın yükünü en ağır kadınlar ödüyor. Savaş ortamlarında kadına yönelik her türlü şiddet daha da artıyor” dedi. Eğitim emekçileri olarak eğitim sistemi hakkında ise “Kadına dair bu ayrımcalıklar yaşanırken, ders kitaplarında karşılaştığımız cinsiyetçi ifadeler, yetkililerin ve diyanetin açıklamaları, pedagojik eğitimden yoksun sıbyan mektepleri ayrımcılığı daha da derinleştirmektedir” diye seslenerek kadına yönelik her türlü şiddete karşı çıkarak kadın dayanışmasının yanında oldukları belirtti. Açıklamanın ardından kadınlar müzik dinletisi eşliğinde eğlendi.



İlgili haberler
PTT emekçisi kadınlardan 8 Mart etkinliği

PTT emekçisi kadınlar 8 Mart etkinliğinde bir araya gelerek, taleplerini ve mücadele yöntemlerini ko...

Eryaman’da 8 Mart etkinliği düzenlendi

Kadınlar, Etimesgut Pir Sultan Abdal Kültür Derneğinin çağrısıyla, Eryaman Sosyal Tesislerinde 8 Mar...

8 Mart öncesi Buca ve Bornova'da kadınlar bir aray...

İzmir'de Bornova ve Buca'da bir araya gelen kadınlar, krizden ve savaş koşullarından en çok kadınlar...