‘Şiddete hayır’ diyen kadınlara dava açıldı
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Ankara’da yürüyüş yaptığı için polis saldırısına uğrayan kadınlara dava açıldı.

Geçtiğimiz yıl 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Ankara’da gerçekleşen polis saldırısı sonucu gözaltına alınan 11 kadın hakkında dava açıldı. Ankara HDP İl Eşbaşkanı Merva Aytemür, Eski Eğitim Sen Kadın Sekreteri Ebru Yiğit, Ayla Yılmaz, Derman Aydın, Gökçe Şentürk, Hacer Atahan, Heyem Yiğit, Necla Vuranok, Neriman Kalkan, Seren Halaç ve Sinem Küçük’e açılan davanın 24 Ocak 2018 tarihinde Ankara Adliyesi’nde ilk duruşmaları görülecek.

Açılan dava ile ilgili konuşan Ankara Kadın Platformu Üyesi Yurdagül Çabat platform olarak davanın takipçisi olacaklarını söyledi. Çabat; “Türkiye de her geçen gün daha da artan, vahşileşen kadın cinayetlerinin, şiddetin, tacizin, çocuk istismarının yaşandığı bir dönemde kadınların bu katliama, bu şiddete hayır demesi uluslararası bir günde yasaklanıyor, kadınlar ses çıkardığı için devlet eliyle şiddete maruz kalıyor. Bu da yetmiyor davalar açılıyor. Dün söylediğimiz gibi korkmuyoruz, hayatımızdan da haklarımızdan da vazgeçmeyeceğiz” dedi.

NE OLMUŞTU?
Ankara Kadın Platformu’nun çağrısıyla, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle gerçekleşen eylemde kadınlar 26 Kasım’da 14:30’da Kolej Meydanı’nda buluşarak Sakarya Meydanı’na yürümek istedi. Polisler, Kolej Kavşağı'nda toplanan kadınlara OHAL nedeniyle yürüyüşe izin vermeyeceklerini söyledi. Yürümekte ısrarcı olan kadınları zorla dağıtan polis burada 11 kadını yaka paça gözaltına aldı.

İlgili haberler
Şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz?

Şiddete uğrama ihtimaliniz varsa ya da şiddet dolu hayatınızı değiştirmek istersiniz ihtiyacınız ola...

8 Mart konuşması ve dövizine ceza istendi!

İzmir’de 2016 8 Mart eyleminde yaptığı basın açıklaması gerekçesiyle yargılanan Ayşegül Kocaarslan v...

Ankara Kadın Platformu Adalet Yürüyüşünde

Ankara Kadın Platformundan kadınlar eşitlik, özgürlük, adalet talepleriyle CHP Genel Başkanı Kemal K...