Sesimize ses katmak için bir aradayız
Kocaeli Üniversitesi Ekmek ve Gül Kadın Çalışmaları Atölyesi KOÜ yerleşkesinde yaptıkları açıklamada tüm kadınları ses olmaya, 25 Kasım’da bir araya gelmeye çağırdı.

Kendi fakültelerinden toplu halde gelen kadınlar İktidadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde bir açıklama yaptı. “Kampüste, evde, sokakta kadın mücadelesini yükseltmek, bir kız kardeşimizi daha kaybetmemek, sokakta korkmadan yürüyebilmek, tacize uğramamak için bir araya geliyoruz” diyen kadınlar tüm kadınları 25 Kasım’da bir arada olmaya çağırdı.

57 yıl önce 25 kasımda Dominik Cumhuriyetinde diktatör Trijillo hükümetine karşı mücadele eden Mirabel kardeşler diktatörlüğün askerleri tarafından tecavüze uğrayarak vahşice katledildiler. 1999 yılında ise bu gün BM tarafından Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan edildi.Bundan tam da 57 yıl sonra biz bugün de her gün kızkardeşlerimizi kaybediyoruz. Tacize tecavüze şiddete, mobbinge, sömürüye, baskıya maruz kalıyoruz.
Bugün bir kadın kıyafeti nedeniyle otobüste tekmelenirken, Maçka parkına alınmazken, her geçen gün erkekler tarafından ne yapması- yapmaması gerektiği söylenirken, öldürülürken aslında bugünün önemi daha çok ortaya çıkıyor. Bugün kadınların Helin gibi pompalı tüfekle öldürülmemesi için caydırıcı yasalar yerine çocuk istismarının önünü açan müftülük yasası yasalaştı.Daha dün Adana’da zorla alıkoyduğu genç kadını kaçırıp 20 gün boyunca işkenceyle tecavüz eden zanlının 17 ayrı suçtan kaydı olduğu belirlendi. Bizler Kocaeli ekmek ve Gül kadın çalışmaları atölyesi olarak kampüste, evde, sokakta kadın mücadelesini yükseltmek, bir kızkardeşimizi daha kaybetmemek, sokakta korkmadan yürüyebilmek, tacize uğramamak için bir araya geliyoruz. Sesimize ses katmak için 25 kasım haftasında yaşasın kadın dayanışmamız diyoruz.
Yaşadığımız kaygıların dağılmasının, eşitsizliğin bitmesinin tek yolu yan yana gelmekten geçiyor elbette.
İlgili haberler
25 Kasım’da kadınlar sokakta!

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü'nde kadınlar sokakta o...

ODTÜ’de 25 Kasım söyleşisi

ODTÜ Kadın Çalışmaları Topluluğunun düzenlediği 25 Kasım etkinliğinde akademisyen Fatma Umut Beşpına...

25 Kasım mı, o da ne?

Kadın ve erkek tekstil işçileriyle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününü konuştuk. Çalışm...