SES: Sağlık emekçisi kadınlar yalnız değil, hep birlikteyiz
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası sağlık emekçisi kadınlara yönelik son günlerde artan tehditlere, şiddet eylemlerine karşı açıklama yaparak herkesi ses çıkarmaya çağırdı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) sağlık emekçisi kadınlara yönelik son günlerde artan tehditlere karşı açıklama yaptı. Sağlık emekçisi kadınların ısrarlı takibe maruz bırakıldığı, cinsel istismarla tehdit edildiği dile getirilen açıklamada “Öldürülen kadınların sesini duyuyor, seslerine ses oluyoruz. Ne Rabia, ne Büşra ne de Hacer yalnız değil. Hep birlikteyiz” dedi.  

İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmadığı gibi, hâlâ tartışma konusu yapılmasının eleştirildiği açıklamada, “Bu tartışmalar sürdükçe de her yeni güne yeni bir kadın katliamı ile uyanıyoruz. Dilan bir sağlık emekçisi ve dün Van’da, gardiyanlık yapan bir erkek tarafından katledildi. Hayatının baharında yaşamını yitiren Dilan için ve tacize, tecavüze ve şiddete maruz bırakılmış tüm kadınlar için, bu şiddet son bulsun diye fiili ve meşru mücadele hattında yürümeye devam edeceğiz” dendi.

CİNSEL SALDIRILARA VE CİNAYETLERE KARŞI SİYAH KURDELA

Bütün bu kadına yönelik suçların failleri gerekli cezayı almadığının, Twitter’da binlerce kişinin tepkisi sonucunda yapılan göstermelik gözaltılarla faillerin birkaç saat sonrasında tekrar aramıza döndüğünün, suçu duyuran kadınların ölüm korkusunu daha derinden yaşamasıyla sosyal medya hesaplarını kapattığının vurgulandığı açıklama şöyle devam etti: “Kabul etmiyoruz! Kadına yönelik şiddeti meşrulaştıran dil ve politikalar değişinceye, failler gerekli cezaları alıncaya, İstanbul Sözleşmesi layıkıyla uygulanıncaya kadar susmuyoruz.

Tüm sağlık ve sosyal hizmet kurumlarında, tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini tepkilerini göstermeleri için 2 Eylül Çarşamba gününden 4 Eylül Cuma gününe kadar üç gün boyunca siyah kurdeleyle çalışmaya, 4 Eylül Cuma günü akşamı ise genel merkezimiz tarafından başlatılacak hashtag çalışması kapsamında sosyal medya paylaşımları yapmaya davet ediyoruz.”


İlgili haberler
Mansur Yavaş’tan aşure isteyen hemşire cinsel sald...

Büşra isimli bir hemşire sosyal medyada Ankara B. Bld. Bşk. Mansur Yavaş’tan aşure istedi. Kaan Altı...

Sağlık emekçisi kadınlar: Fatma Hemşire’nin acısın...

Nöbete giderken evde yalnız bırakmak zorunda kaldığı iki çocuğunu çıkan yangında kaybeden Fatma Hemş...

Kayseri ve Diyarbakır’da iki hemşire hayatına son...

Kayseri’de 30 yaşındaki hemşire Yeter A. ile Diyarbakır’da 26 yaşındaki hemşire Bedia Menteşe yaşamı...