Sennur Sezer şiirleriyle Flormar direnişinde
Emek Partisi Kadıköy İlçe Örgütünden kadınların Flormar işçilerini ziyaretinde Sennur Sezer de şiirleriyle anıldı.

Emek Partisi Kadıköy İlçe Örgütündeki kadınlar, sendikalaşmak istedikleri için işten atılan ve fabrika önünde direnişe devam eden Flormar işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.
Kadıköy esnafından topladıkları yardımları da Flormar işçilerine ulaştıran kadınlar, ziyaret boyunca kadın işçilerle sohbet etti, direnişteki yaşamlarını konuştu.
Ziyaret sırasında işçilere şair Sennur Sezer’in ‘Hangi Kan’ şiiriyle seslenen Sedef Akçay, Sennur Sezer hayatta olsaydı kendisinin de kesinlikle direniş alanında, Flormar işçileriyle birlikte olacağını söyledi.




Emek Partisi Çorum İl Örgütü de Hacı Bektaş Veli Parkı’nda açıklama yaparak Flormar direnişiyle dayanışma mesajı verdi. Ceylan Gökkaya, “Anayasal haklarını kullanan işçileri işten çıkaran patron, cesaretini hükümetten almakta ve suç işlemektedir. Sermaye güçleri ve hükümet el birliğiyle OHAL’i kendi lehlerine çevirmektedir. Flormar işçisinin direnişi bütün işçi sınıfının direnişidir. Bu mücadeleyi daha da ileri taşımak için Flormar işçilerinin de dediği gibi 24 Haziran’da ‘İşçi düşmanlarına oy yok’ diyeceğiz” diye konuştu.


İlgili haberler
Flormar’a kadın başkandan destek: Değiştirecek güç...

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan ve Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan direnişteki Flormar...

Novamed’den Flormar’a, direnen kadınlara selam ols...

Flormar işçilerinin sendikalı oldukları için işten çıkarılmaları, İş Yasası ile Sendikalar ve Toplu...

Ekmek ve Gül’den Flormar’a destek: Siz kazanırsanı...

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, direnişteki Flormar işçilerini ziyaret etti.