Şengül ve Panaldöken’den imza kampanyası: Başka canlar yanmasın diye...
Fatma Şengül’ün kızı Açelya Şengül ve Helin Palandöken’in babası Nihat Palandöken, bireysel silahlanmaya karşı başlattıkları imza kampanyası kapsamında Kadıköy’de stant açtı.

Erkek şiddetinde yakınlarını kaybeden Açelya Şengül ve Nihat Palandöken, Kadıköy’de bulunan Eminönü İskelesi’nin önünde bireysel silahlanmaya karşı bir imza standı açtı. Kampanyaya ilginin yüksek olduğu görüldü.

Düzenledikleri imza kampanyasını anlatan Açelya Şengül, “Ben evinin önünde iş arkadaşı tarafından dört kurşunla katledilen Fatma Şengül’ün kızıyım. Bizler yakınlarını erkek şiddeti tarafından kaybeden insanlarız” diye söze başladı.

İmza kampanyasının bir başka talebinin de annesinin isminin yaşadıkları sokağa verilmesi olduğunu belirten Şengül, “İmza kampanyası sayesinde insanlara sesimizi duyurmaya çabalıyoruz” diye konuştu.

Yurttaşların bu konuda oldukça duyarlı olduğunu söyleyen Şengül, “İnsanlar da gelip korkmadan, yılmadan, ‘Acaba benim de başıma bir şey gelir mi’ diye düşünmeden imza verdiler. Çok destekleyen oldu, çok yanımızda oldular” dedi.

Şengül, sözlerini “Maltepe’de, Beşiktaş’ta kadın cinayetleri son bulana kadar kampanyamız devam edecek” diyerek noktaladı.

17 yaşında öldürülen Helin Palandöken’in babası Nihat Palandöken ise “Bizim amacımız başka canlar yanmasın, başka Helinler ölmesin” dedi. Topladıkları imzaları Meclise sunacaklarını belirten Palandöken, “Her imza bir can kurtarıyor, herkesin desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

İlgili haberler
Helin Palandöken’in babası: Bir Helin, bir Leyla,...

‘Bir Helin, bir Leyla, bir Eylül daha ölmesin, bireysel silahlanmanın önüne geçilsin diye mücadeleye...

‘Katledilen Fatma Şengül’ün adı yaşasın’

İşe giderken bir erkek tarafından katledilen Fatma Şengül’ün adını yaşatmak için kızı Açelya Şengül,...

GÜNÜN KAMPANYASI: Fatma Şengül ve Helin Palandöken...

Katledilen Helin Palandöken ve Fatma Şengül’ün ardından baba Nihat Palandöken ve Fatma Şengül’ün kız...