'Sen kızsın yapamazsın' dedikleri kick boksta Türkiye şampiyonu oldu
"Sen kız çocuğusun yapamazsın' diyenler oldu. Bu şekilde başladığım sporda şimdi şampiyonum."

Konya'da 4 yıl önce kick boksa ilk başladığında "Sen kızsın yapamazsın" tepkisiyle karşılaşan 17 yaşındaki Neris Zeynep Karadağ, geçen ay yapılan turnuvada Türkiye Şampiyonu oldu.

Açık Öğretim Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi Neris Zeynep Karadağ, 13 yaşındayken babası Nizamettin Karadağ ile televizyonda izlediği kick boks müsabakası sonrası bu spora merak saldı. Karadağ, Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü'ne kayıt yaptırarak kick boksa başladı. İlk zamanlar çevresindekilerin "sen kızsın yapamazsın" tepkisiyle karşılaşan Neris Zeynep, 19- 27 Ocak tarihleri arasında Ordu'da yapılan Türkiye Kick Boks Turnuvası'nda şampiyon oldu.

DHA'dan Duygu Karakoç'a konuşan Nergis Zeynep Karadağ, ''Maçları izleyerek benim de bu sporu seveceğimi, yapabileceğimi düşündüm. 'Ben neden bu sporu yapmıyorum?' dedim. Ailemin sevinci, bir şey başardığımı görmesi beni daha çok mutlu etti. Onların desteği, takım arkadaşlarımın ve antrenörlerimin desteği bana iyi hissettirdi. Bir şeyleri başardıkça insanların da benimle mutlu olması, beni çok mutlu etti. İlk spora başlayacağım zaman, 'Kadına uygun bir spor değil', 'Sen kız çocuğusun yapamazsın' diyenler oldu. Bu şekilde başladığım sporda şimdi şampiyonum" dedi.


Spora başlarken bir amacının da kendini savunmak olduğunu belirten Karadağ, ''Bu spora başlarken biraz daha küçüktüm. O zamanlar kadına yönelik şiddeti ve psikolojik baskıların da olduğunu gördüm. Bu spor hoşuma da gitmişti. Hem kendimi korumak hem de hoşuma giden bir sporu yapmak istedim. Şu an mayıs ayında dünya kupası var. Önümüzdeki maçta da puanımı alacağım. Son olarak temmuz ayında Konya'da yapılacak olan Türkiye Şampiyonası maçında da puanımı alıp, milli takıma gideceğim" dedi.

Hayatını spora adamış, kendini sporla var etmiş, karşısına çıkan tüm zorluklara göğüs germiş, çocukken başlayan spor sevdasında o hiç pes etmemiş Sevda'nın hikayesini okumak için TIKLAYIN

Fotoğraflar: Duygu KARAKOÇ/DHA

İlgili haberler
'Kızdan boksör mü olur' dediler şampiyon oldu

17 yaşındaki Sudenur Basancı, yaşadığı yerde 'Kızdan boksör mü olur', 'Başka spor seçemedin mi' sözl...

Cinsiyet eşitliği temelinde spor anlatımı mümkün m...

‘Alan Savunması, hayatın her alanında olduğu gibi spor ve spor medyasında da cinsiyet tahakkümü kurm...

‘Kadından sporcu olmaz’ diyen zihniyete karşı vole...

‘Kadınlar spor yapmaz evde oturur’ diyenlere inat, 73 Şırnak Belediyespor Kadın Voleybol Takımının v...