Sema'yı öldüren katilden kopyala yapıştır 'haksız tahrik' savunması
Avukat talebiyle gittiği Adliye'den çıkan Sema Kılıç’ı öldüren Tuncay Kılıç’ın yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul Anadolu 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Sema Kılıç, 6 Mayıs 2022’de 19 yıl evli kaldığı Tuncay Kılıç tarafından Ataşehir’de İsmet İnönü Parkı'nda bıçak darbeleriyle katledildi. Sema Kılıç’ı öldüren Tuncay Kılıç’ın yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul Anadolu 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada sanık Tuncay Kılıç savunma yaptı ve tanıklar dinlendi. Sanık avukatları ev hapsi ile sanığın tahliye edilmesini talep etti; mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma 24 Mart saat 10.00’da gerçekleşecek.

Adli Tıp Raporuna göre Sema Kılıç’ın 12’si öldürücü olan bıçak darbeleri ile öldürüldüğü tespit edildi.

SANIĞIN ÇELİŞKİLİ İFADE DEĞİŞİKLİĞİ

Sanık Tuncay Kılıç savunmasında, cinayeti tasarlamadığını, kepek ekmeği almak için dışarı çıktığını, parka gittiğinde Sema’yı gördüğünü iddia etti. Pek çok kadın cinayeti davasında faillerin indirim almak üzere yaptığı “aldatılma, gözü dönme” savunmasının bir benzerini gerçekleştiren Tuncay Kılıç, Sema Kılıç’ın kendisini aldattığını iddia etti: “Ben kalp ve şeker hastasıyım. Bu nedenle kepek ekmeği almak için kendi mahallemden çıkmıştım. Daha sonra parka girdim. Parkta oturmak için yer bakıyordum. Sonra Sema'yı gördüm. Sema ile yanında dostu olduğum kişiyi gördüm. Beni görünce dostu olan kişi Sema'nın yanından kalkarak uzaklaştı. Sema sonrasında bana bakarak gülümsedi. Kendisine sevgilinle burada mı buluşuyorsun dedim ve yanına oturdum. O sırada polise mesaj attı ve ablasını aradı. Ancak ben hiçbir müdahalede bulunmadım. Dostuna da herhangi bir müdahalede bulunmadım. Ben sadece bana bunu niye yaptın diye yanına oturdum. Sonra kalkarak parkta iki bayanın yanına gitti. Onlara ne söylediklerini duymadım ancak bayanların polisi arayalım mı dediğini duydum. Ben Sema'nın eşim olduğunu sadece konuşmak istediğimi söyledim. Sema'yı banka oturttum. Sema'ya bana bunu niye yapıyorsun diye sordum.”

SEMA’NIN AVUKATLARI FAİLİN İDDİALARINI YALANLADI

Yanında bıçak taşımasına dair ise sanık, “Ben ekmek almaya giderken roman arkadaşların yanından geçiyorum. Önceden çalıştığım yere hırsızlığa geliyorlardı ben de izin vermiyordum bu nedenle beni tehdit ediyorlardı. Beni öldüreceklerini söylüyorlardı, bu nedenle yanıma korkutmak amaçlı bıçak alıyordum. Romen vatandaşların beni tehdit ettiğine dair herhangi bir resmi kuruma başvuruda bulunmadım. Ancak orada çalışan arkadaşlarım da durumu bilmekteydi. Ben bıçağı sadece yürüdüğüm zaman yanıma alıyordum. Benim bulunduğum mahallede halk ekmek bulunmadığı için diğer mahalleye kepek ekmeği almaya gidiyordum. Benim daha önceden de ekmek almaya gittiğimde yorulduğumda söz konusu parka gidip oturmuşluğum vardır. Kullandığım ilaçlar dolayısıyla doktorum yürümemi söylediği için hem ekmek almış oluyordum hem de yürümüş oluyordum. Ben her ne kadar boşanma davası açmış isem de olay günü resmi olarak boşanmamış olduğumuz için burada ne işin var diye sordum” dedi.

Tuncay Kılıç’ın halk ekmek büfesinin evinden uzak olduğu iddiasına dair Sema’nın avukatı, “Sanığın evine 8 dk uzaklıkta başka bir halk ekmek büfesi daha vardır. Tam aksi istikamettedir. Bu nedenle sanığın halk ekmek almaya giderken vatandaşlardan tehdit eylemi nedeniyle bıçak taşıdığı savunması doğru değildir. Sanığın boşanma davası açması da sanığın tasarlama aşamasının bir kısmıdır. Ayrıca sanığın ve maktulün ortak çocukları olan kişiler olaydan bir süre sonra dinlenmiştir. Mağdurlar Musa, İsa ve Samet Muhammet ifadesinde kendisine öğretilen şeyleri söylemiştir. Üçünün de beyan formu incelendiğinde aynı şekilde başladığı görülecektir. Ayrıca sanık maktulü canavarca öldürmüştür. Bu durumun da dikkate alınmasını istiyoruz. Sanık cinayeti soğuk kanlılıkla, hiçbir pişmanlık duymadan işlemiştir. Sanık suçu planlayarak işlemiştir. Sanık suçu işledikten sonra ambulans çağırmamış ve yardım etmemiştir” diyerek failin iddialarını yalanladı. Sema’nın avukatları, sanığın haksız tahrik indiriminden yararlanmak için savunmasını değiştirdiğine dikkat çektiler.

Sanık aynı zamanda 19 yıllık evlilikleri boyunca darp olayı olmadığını iddia etti. Sema’nın kız kardeşi “Olaydan önce yeğenlerimle görüşmüyordum. Annesi evden ayrıldıktan sonra annelerini suçladıkları için konuşmadık. Ablam bana çok özelini anlatmazdı. Ancak şiddet gördüğünü biliyoruz. Bu olaydan önce de beyanlarımda geçtiği üzere sanık olaydan önce gelmişti. Yine tartışma çıkmıştı” diyerek ablasının şiddet gördüğünü ifade etti.

‘İFTİRALARI KABUL ETMİYORUZ’

Sema’nın erkek kardeşi, yeğeninin cinayetten bir hafta öncesinde “Dayı babam annemi öldürecek” dediğini söyledi.

Sema’nın ailesi, Sema hakkında failin itiraflarını kabul etmediklerini söylediler ve şikayetçi oldular.

SEMA POLİS ÇAĞIRMAK İSTEYİNCE FAİL SALDIRDI

Mahkemede tanık olarak dinlenen ve olay anını kameraya alan S.Y., “Olay günü oğlumu okuldan almak için beklerken parkta oturdum. Oğlumun okuldan çıkışına yaklaşık bir saat vardı. Beklerken ‘yapma evladım, zorlama, istiyorsa gelsin, sen neden zorluyorsun’ diye yaşlı bir kadın sesi duydum. Ben o sırada sanık ile ona konuşan ve müdahale eden yaşlı kadının kavga edeceğini düşünerek telefonumun kamerasını açtım. Sanık maktul yan yana gidiyordu. Sanık maktulden parkta yanında oturmasını istedi. Maktul oturmak istemedi. Sanık tekrar maktule yanına oturmasını söyledi, maktul yeniden oturmak istemedi. Yaşlı teyze de evladım sen zorlama o isterse oturur dedi. Sanık tekrar maktulün yanına oturmasını istedi. Yaşlı teyze de maktule ‘Evladım polis çağırayım mı ister misin?’ dedi. Maktul de evet anlamında başını sallayınca sanık bu sefer maktulün üzerine çullandı. Bıçağı çıkararak bıçaklamaya başladı. Şok olduğum için müdahale edemedim. Ben olaylar sırasının başından sonuna kadar maktulün yanında herhangi bir erkek şahıs görmedim. Yanında herhangi bir erkek görmedim. Şahısları parkın girişinde gördüm. Ben ilk gördüğümde sanık da maktul de çok sakindi. Herhangi bir fevri hareketleri yoktu. Ben maktulün sanığa herhangi bir hakaretini duymadım. Ancak kadın tedirgindi. Erkek ne derse onu yapar bir durumdaydı” diye konuştu.

Tanık S.Y. “Gözü öyle dönmüştü ki bir süre sonra maktulün boğazını kesmeye çalıştı” diyerek Tuncay Kılıç’ın defalarca Sema’ya bıçak sapladığını söyledi.

'KATİL TAHRİK İNDİRİMİ ALMAK İÇİN SENARYO YAZIYOR'


Davanın takipçisi olan Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinin Başkanı Adile Doğan, “Sema ve tüm Sema’lar için buradayız. Katil yine yargıya sırtını yaslayarak bir senaryo çizdi. Bu senaryoyla tahrik indirimi almayı planlıyor. Çünkü bu ülkede katledilmiş kadınların katillerine tahrik indirimi verildi. Biz kadınlar tahrik indirimi alan tüm katillerin karşısında ve katledilmiş tüm kızkardeşlerimizin yanında olacağız. Sema şahsında bugün buradayız. Bu mücadeleyi de hiçbir kız kardeşimizi kaybetmeyene kadar sürdüreceğiz” diye konuştu.

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği adına davayı takip eden avukat, cinayet konusunda sanığın itirafları ve yalan beyanda bulunduğunun davada ortaya çıktığını ifade etti. Bir sonraki duruşmada çocukların dinleneceğini, Dernek olarak dosyanın takipçisi olduklarını söyledi.

NE OLMUŞTU?
Sema Kılıç, 6 Mayıs 2022’de 19 yıl evli kaldığı Tuncay Kılıç tarafından Ataşehir’de İsmet İnönü Parkı'nda katledildi. Sema’nın katli göz göre göre geldi.
Sema evli kaldığı 19 yıl boyunca şiddete maruz kalmış, gelinen noktada boşanma kararı almış ve evden ayrılmıştı. Ablasının evinde kalmaya başlayan Sema’nın kocası onu burada da rahat bırakmamış, bıçakla evi basmış ama Sema kurtulup polisi aramıştı. Yarım saat sonra gelen polis hiçbir işlem yapmadan geri gitmişti.
6 Mayıs günü adliyeye avukat talebinde bulunmak için giden Sema, adliye dönüşünde evin yakınındaki parkta defalarca bıçaklanarak öldürüldü.  
Sema’nın kız kardeşi Rukiye Ersin Ekmek ve Gül’e verdiği röportajda Sema’nın yaşadıklarını anlatmıştı. Daha önceden failin evi bastığını,  “Boşanmak istedi. Boşanmak istediği için suçlu oldu. Eşi tarafından bıçaklanmak istedi. Neyseki o gece oradaydık, canımız pahasına koruduk. Bıçağın önüne atladık, odaya kilitledik. Onu o gece korumuştuk. Polisi aradık ama polis geç kaldı. Tam yarım saat sonra geldi” diye anlatmıştı. Röportajın tamamını izlemek için TIKLAYIN

İlgili haberler
Failler cinayetleri sosyal medyada paylaşıyor | Eş...

Faillerin kadınları katlettikten sonra sosyal medyada "namusumu temizledim" ifadeleriyle paylaşmalar...

‘Şiddeti cezasız bırakmak şiddet potansiyeli olanl...

Kadına ve çocuğa yönelik şiddette, yargıda uygulanan ve uygulanmayan tüm maddeleri, nelere yol açtık...

İktidarın 'kadına şiddetle mücadelesi': Kadın kati...

'İstanbul Sözleşmesi’nden çıktık ama rahat olun' diye koca bir ülkeye yalan söyleyenler, “iç mevzuat...