Şehriban Elmas’ın ailesi ve avukatı: En ağır ceza verilsin
Kocası ve kocasının ailesi tarafından dövülerek katledilen Şehriban Elmas davasında sona geliniyor. Yarın görülecek davada Şehriban’ın ailesi ve avukatı sanıklar için en ağır cezayı istiyor.

Şehriban Elmas’ın Adana’da işkence ile öldürülmesi davasının karar duruşması 2 Kasım Perşembe günü Adana 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Kara duruşması öncesi görüştüğümüz Şehriban’ın kız kardeşi ve avukatı mahkemeden indirimsiz müebbet hapis cezası çıkmasını istiyor.
Şehriban Elmas’ın kız kardeşi Yıldız Kurt, Elmas ailesinin “Namusumuzu temizledik” demeye devam ettiğini söyledi. Adalet talebinde bulunan Kurt “Biliyorlar namus deyince ceza az alacak. Devlet gerekeni yapsın. Hep namus diyorlar. 10-15 sene ceza alıyorlar, 6 sene yatıp çıkıyorlar. Şimdiye kaç tane kadın öldürüldü. Hep kadın mı haksız? Hep kadın mı suçlu erkeklerin hiç suçu yok mu?” diye konuştu.

ÖZGECAN, ŞEHRİBAN ÖLDÜ ‘SON OLSUN’ DEDİK, AMA SON BULMUYOR
Kurt, “Öyle bir ceza versinler ki içimiz soğusun. Başkalarına da örek olsun. Hep namus diyorlar. İzzet adına sayfa açmışlar orada da aynısını söylüyorlar. İzzet’in fotoğrafına “Kahpelere inat yaşamaya devam” yazıyorlar. Onların gözünde öyle” diye konuştu. Kadın cinayetlerinin son bulmamasından da yakınan Kurt şöyle devam etti: “Özgecan öldü son olsun, Şehriban öldü son olsun diyoruz. Bu böyle devam edecek. Erkekler kadını dövmeyi sövmeyi spor haline getirdi.”

KIZ KARDEŞİM 20 YAŞINDAYDI, ONA YAZIK DEĞİL MİYDİ?
Kız kardeşi öldürüldüğünden beri acılarını dahi yaşayamadıklarını aktaran Kurt, “Durmadan tehdit suçlaması ile gözaltına alındık. Tehditle işimiz yok. İzzetin amcasını dükkanda pompalı tüfekle rehin almışım. Pompalı tüfek zaten benim kadar” dedi. Kurt, İzzet Elmas’ın avukatının duruşmadaki sözlerine de tepkili. “Bu bir anne yazık değil mi, nasıl gelinine kıyabilir dedi karşı tarafın avukatı. Benim kardeşimde bir anneydi. Daha 20 yaşındaydı ona yazık değil miydi? Çocuğun hâlâ devletin koruması altında. Çocuğun da bize verilmesini istiyoruz.”

AİLESİ DE CEZA ALMALI
Kurt sadece İzzet Elmas’ın değil sanık durumunda olan ailesinden 4 kişinin de ceza almasını istiyor. Kardeşinin evlendiğinden beri hem eşi hem eşinin anne babasının da içinde olduğu aile fertleri tarafından dövüldüğünü söyleyen Kurt, “Misafirliğe gittiğim sırada önümde bile kardeşim dövüldü. Koruma kararı aldığında İzzet Adana’da değildi. Annesi babası dövdü. Kolu mosmor olmuştu. İzzet döndükten sonra ailesi onu kışkırttı. Benim kardeşim izin almadan bakkala bile gidemezdi. Ayrı eve çıktılar, 10 gün sonra öldürüldü” dedi.


TEK KİŞİNİN BÖYLE BİR KATLİAMI YAPABİLECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUZ
Savcı önceki duruşmada verdiği mütalaada İzeet Elmas’a kasten öldürme suçundan müebbet, sanık durumunda olan aile fertlerine ise ceza istenmedi. Avukat Sevil Aracı ise mütaalayı değerlendirerek, “Şehriban Elmas’ın kırılmadık kemiği kalmamış, kafa tasında çökme meydana gelmiş. Ateşli bir silah olmaksızın tek bir kişi tarafından bu şekilde katledilmesi mümkün değil. Aynı zamanda sanıkların olay yerinde olmadıklarına dair delil yaratmaya çalıştılar. Baba o akşam İzmir’e gittiğini söyledi. Ama olaydan sonra alınmış bir biletle. Biz ailenin de ceza alması gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu. Adana Kadın Platformunun da davanın takipçisi olduğunu belirtti. Aracı “Her gün bu cinayetler artıyor. Cinayetin hiçbir gerekçesi olmaz ama kadınlar basit gerekçelerle katledilebiliyorlar. Kadın cinayetlerinin önlenebilmesi için cezada indirim yapılmaması gerekiyor” diyerek İzzet Elmas ve ailesi için en ağır cezayı istedi.

NE OLMUŞTU?
Şehriban Elmas, 5 Aralık 2016 gecesi evinde dövülmüş, vücudu kırıklar içerisinde sokağa bırakılmış, aynı gece hastanede hayatını kaybetmişti. Olay günü kız kardeşi ile telefonda görüşen Yıldız Kurt verdiği ifadede, Şehriban’ın kayınvalidesinin kayınbabasına seslenerek “İsmail o demiri bana ver” dediğini duyduğunu söylemişti. Şehriban Elmas’ın ölümü ile ilgili ayrıntılı otopsi raporu yaşanan işkenceyi gözler önüne seriyordu. Elmas’ın boyun omurunda ve kafatasında kırıklar olduğunu ortaya koyan rapor, emniyetteki ifadesinde “Aramızda itişme yaşandı, başını sobaya çarptı” diyen İzzet Elmas’ın iddialarını çürütmüştü. Sanık İzzet Elmas’ın söylediklerinin aksine Şehriban, vücudun çeşitli yerlerine gelen darbeler sonucu hayatını kaybetmiş. Sanık İzzet Elmas, mahkemedeki ifadelerinde “Çocuğu sevme. Çocuğun senden olduğunu nereden biliyorsun” dediğini iddia ederek ağır tahrik indirimi almaya çalışmıştı. Savcı ise verdiği mütalaada sanık kocanın müebbet hapsini isterken sanık konumundaki aile fertlerine ceza istemedi.
İlgili haberler
Şehriban’ı işkenceyle öldüren koca ‘pişmanım’ dedi

Kocası tarafından işkence ile öldürülen Şehriban Elmas davası görüldü. İşkenceci koca ‘pişmanım’ ded...

Şehriban’ın öldürülmesi davasında karar verilecek

Adana’da kocası ve kocasının ailesi tarafından işkence ile öldürülen Şehriban Elmas’ın davası 2 Kası...

Şehriban Elmas için ailesi ve avukatı adalet istiy...

Kocası ve kocasının ailesi tarafından dövülerek katledilen Şehriban Elmas davasında sona geliniyor....