Şebnem Şirin Davası| Sanık 2. duruşmada da olayı hatırlamadığını iddia etti
Şebnem Şirin’i katleden Furkan Zıbıncı’nın yargılandığı davanın ikinci duruşmasında da sanık olayı hatırlamadığını öne sürdü. Şirin ailesi avukatları tanıkların suçu gizlediklerini söyledi.

Denizli’de, 27 Ekim 2021 tarihinde Şebnem Şirin’i katleden Furkan Zıbıncı’nın yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün Denizli Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Zıbıncı, “Beden bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıyla yargılanıyor.

Gömlek giyip, kravat taktığı görülen sanık Zıbıncı, SEGBİS’le duruşmaya katıldı. Sanık ilk duruşmada olduğu gibi olay günü yaşananlara dair hiçbir şey hatırlamadığını yineledi.

Mahkeme heyeti, daha sonra tanık olarak sanık Zıbıncı’nın kardeşi Berkan Zıbıncı ile yakın arkadaşı Mustafa Tolgay’ı dinledi. İki tanık olay günü yaşadıklarını anlattı. Şirin’in avukatı Osman Tabu iki tanığın polis ifadeleri ile mahkemede verdikleri ifadeler arasında farklılıklar bulunduğunu söyledi. Tabu, tanıkların daha önce polis ifadesinde, sanık Zıbıncı ile kafe önünde Şirin’i bekledikleri yönünde ifade verdiklerini, mahkemede ise tesadüfen karşılaştıklarını anlattıklarını, sanığı korumaya yönelik hareket ettiklerini savundu.

Osman Tabu, sanık Zıbıncı’nın babası İsmail Zıbıncı, kardeşi Berkan Zıbıncı ve arkadaşı Mustafa Tolgay hakkında ‘suçu gizledikleri’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Mahkeme suç duyurusunu kabul etmedi. Mahkeme heyeti, verdiği ara kararda, sanık Zıbıncı’nın tanık olarak ifade vermeye gelmeyen babası İsmail Zıbıncı’nın bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine kararı verip, dinlenmesi istenen diğer tanıkların belirlenmesi ve delillerin mahkemeye sunulması için duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde yaşayan Şebnem Şirin 27 Ekim 2021 tarihinde ayrılmak istediği Furkan Zıbıncı tarafından katletti. Fail olayın ardından kaçarken daha sonra yakalanarak kasten öldürme suçundan tutuklandı.
Failin “cinsel istismar”, “gasp”, “trafik güvenliğini tehlikeye sokma” gibi suçlardan 6 ayrı kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Hakkında işlem yapılan suçlardan bazılarının cezasının ertelendiği, bazı suçlarda da para cezası ödediği öğrenildi.

Haber-Fotoğraf: DHA


İlgili haberler
Şebnem Şirin Davası| Sanık olayı hatırlamadığını i...

Şebnem Şirin’i katleden Furkan Zıbıncı’nın yargılandığı davada, sanık olayı hatırlamadığını öne sürd...

Kadın cinayetleri: Münferit değil, politik!

CHP Denizli vekili Gülizar Biçer Karaca: Kadın cinayetleri münferit olay, kişisel sorun, magazinleşt...

10 maddede Hilal Kaplan’a cevap

Hilal Kaplan’a cevabımız: Derdimiz aynı acının tekrar yaşanmaması! Derdimiz kadın düşmanı politika ü...