Şebnem Şirin Davası| Sanık olayı hatırlamadığını iddia etti, dava ertelendi
Şebnem Şirin’i katleden Furkan Zıbıncı’nın yargılandığı davada, sanık olayı hatırlamadığını öne sürdü. Dava sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilerek 27 Mayıs’a ertelendi.

Denizli’de, 27 Ekim 2021 tarihinde Şebnem Şirin’i katleden Furkan Zıbıncı’nın yargılandığı davanın ilk duruşması bugün Denizli Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Zıbıncı, “Beden bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıyla yargılanıyor.

BAROYA BAĞLI AVUKATLAR DURUŞMA SALONUNA ALINMADI

Şirin’in ailesinin ve Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatının katılma talebi kabul edilirken, Denizli Barosuna bağlı avukatların ise talebi reddedildi. Kapı kilitlenerek avukatlar duruşmaya alınmadı. Denizli Barosu avukatları olayı tutanak altına alırken, “Dosyada gizlilik ya da duruşmaların kapalı yapılması kararı olmaksızın kapının kilitlendiği, katılmak isteyen avukatların salona alınmadığı, bu şekilde duruşmaların aleniği ilkesine, Anayasanın 141, CMK’nın 182/1 maddesine aykırıdır. Duruşmaların aleniliğini sağlamak, teknik ve fiziki imkanları kullanmak mahkeme heyeti ve Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının en asli görevlerindendir” ifadeleri kullanıldı.

Kimlik tespitinden sonra ifadelere geçildi. Sanık Furkan Zıbıncı, Şebnem Şirin'in yaşadıkları tartışma sırasında kendisine bıçakla saldırdığını, o sırada yere düştüklerini, gerisini hatırlamadığını öne sürdü. Duruşma, tanık ifadelerinin alınmasıyla devam etti.

Tanıkların dinlenmesinin ardından duruşmaya ara verildi. Mahkeme heyeti sanık Furkan Zıbıncı’nın tutukluk halinin devamına karar verilirken, duruşma 27 Mayıs tarihine ertelendi.

ANNE PERVİN TOKAT: HAK ETTİĞİ CEZAYI ALACAĞINA İNANIYORUM
Şebnem Şirin'in annesi Pervin Tokat, acılarının tarifsiz olduğunu belirterek, "Adalet için geldik. İçeride adaletin yerini bulacağına, sanığın hak ettiği cezayı alacağına inanıyorum. Şebnem'imiz için buradayız. İçimiz yanıyor" diye konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca da bugün adliyede bir anne, bir teyze ve bir kadın olarak bulunduğunu kaydederek, “Şebnem'i defnederken ve acısını yaşarken ‘Bu son olsun’ demiştik. Ne son oldu ne duruyor. Bizler de bu davada tasarlayarak, canice, canavarca hisle Şebnem’imizi bu dünyadan aramızdan söküp atan katilin hukuken indirimsiz ceza alması için takipçisi olacağız. Şebnem için adalet talebimizi daha yüksek sesle dile getirmeye devam etmek ve güçlü dayanışmak zorundayız” dedi.

Şebnem Şirin

NE OLMUŞTU

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde yaşayan Şebnem Şirin 27 Ekim 2021 tarihinde ayrılmak istediği Furkan Zıbıncı tarafından katletti. Fail olayın ardından kaçarken daha sonra yakalanarak kasten öldürme suçundan tutuklandı.

Failin “cinsel istismar“, “gasp“, “trafik güvenliğini tehlikeye sokma” gibi suçlardan 6 ayrı kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Hakkında işlem yapılan suçlardan bazılarının cezasının ertelendiği, bazı suçlarda da para cezası ödediği öğrenildi.

Fotoğraflar: DHA

İlgili haberler
Şebnem Şirin'in katledilmesine sosyal medyadan tep...

Ayrılmak istediği gerekçesiyle Furkan Zıbıncı tarafından katledilen 25 yaşındaki Şebnem Şirin için k...

Bir kadın cinayetinde daha indirim uygulandı: Ayşe...

İstinaf Mahkemesi, "canavarca hisle öldürme" kararını bozuldu ve Ayşe Tuba Arslan'ı öldüren Yalçın Ö...

Çaresi olmayan kadınlar bebeklerini terk ediyor me...

Sığınma evinde kalırken bebeğini dünyaya getiren 20 yaşındaki E.S. çaresizlik sebebiyle bebeğini sok...