Sancaktepe'de kız kardeşlik köprüsü için kadınlar buluştu
Sancaktepe'de Kız Kardeşlik Köprüsüyle Hayatı Yeniden Kuruyoruz kampanyasını büyütmek amacıyla düzenlenen toplantıda, Sarıbelde Kadın Koordinasyonu oluşturuldu.

Sancaktepe Ekmek ve Gül Grubu, Sarıbelde Sitesi'ndeki kadınlarla bir araya geldi. Kız Kardeşlik Köprüsüyle Hayatı Yeniden Kuruyoruz kampanyasını büyütmek amacıyla düzenlenen toplantıda, Sarıbelde Kadın Koordinasyonu oluşturuldu.

Toplantıda, dayanışmanın çok basamaklı olduğunu dile getiren kadınlar hem deprem bölgesindeki kadın ve çocukların ihtiyaçlarını birinci elden karşılamanın hem de bulunduğumuz mahallelere gelen depremzede ailelerin ihtiyaçları doğrultusunda yaralarımızı beraber sarmanın önemini vurguladı. Dayanışmayı nasıl büyüteceklerini tartışan kadınlar, depremde de en çok yük altında kalanın ama aynı zamanda dayanışmaya en ileriden katılanların yine kadınlar olduğunu vurguladılar. Böyle bir dayanışmanın olası İstanbul depreminde de önemli olacağını tartışan kadınlar, önlemlerin alınması için de yan yana gelmeleri gerektiğini ifade ettiler.

Toplantı sonunda depremzede kız kardeşleri için getirdikleri erzakları toparladılar. Beraber ip alıp bol miktarda atkı bere örüp deprem bölgesine gönderme kararı aldılar.
Kurdukları koordinasyonun gerek deprem bölgesiyle dayanışmayı ve gelecek diğer depremler için eğitimler almayı gerekse beraber tiyatro, koro gibi sanat faaliyetleri yürütmeyi sağlayacağını dile getiren kadınlar toplantıyı sonlandırdı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Kız Kardeşlik Köprüsü İskenderun'da depremzede kad...

Kendisi hem depremzede hem Ekmek ve Gül gönüllüsü olan Zehra, yaşadıklarını anlatırken deprem bölges...