Kız Kardeşlik Köprüsü İskenderun'da depremzede kadınlarla dayanışmayı sürdürüyor
Kendisi hem depremzede hem Ekmek ve Gül gönüllüsü olan Zehra, yaşadıklarını anlatırken deprem bölgesinde dayanışmanın da bir parçası nasıl olduğunu, neler yaptıklarını anlatıyor.

Depremin yaşandığı illerde depremzedelerin sorunları ve ihtiyaçları depremin üçüncü haftasında devam ediyor. Ekmek ve Gül'ün başlattığı Kız Kardeşlik Köprüsüyle Hayatı Yeniden Kuruyoruz kampanyasıyla, kadın depremzedelere dayanışma malzemelerini ulaştırırken kadınlar arasında kurulan dayanışma ağı ile yaraları birlikte sarmak için çalışmalar sürüyor. Kendisi hem depremzede hem Ekmek ve Gül gönüllüsü olan Zehra, dayanışmanın önemine dikkat çekiyor. Hatay Defne ilçesinde evleri yıkılan Zehra, öğrenci olduğu İstanbul'daki KYK yurdundan apar topar çıkarılmalarına da tepkili.Eşyalarını arkadaşlarının yardımıyla kurtarabilen Zehra, ailesinin Ankara'da bir KYK yurduna yerleştirilmesinin ardından Ekmek ve Gül gruplarıyla birlikte Hatay'ın İskenderun ilçesine geldi. Zehra, barınma ve hijyen sorununun devam ettiği İskenderun'da hem kendi hem diğer depremzedelerin yaralarını dayanışma ağı ile sarmaya sarmaya çalışıyor.

Yürüttükleri çalışmalara ilişkin konuşan Zehra, "Özellikle kadınlar açısından hijyen büyük sorun. Salgın hastalık tehlikesi var. Burada sendikaların, Ekmek ve Gül gruplarının oluşturduğu bir dağıtım merkezimiz var. Hem çadır alanında hem mahallelerde kıyafet, iç çamaşırı, gıda, hijyen malzemelerini, Ekmek ve Gül gruplarının kadınlar için hazırladığı hijyen setlerini kadınlara ulaştırıyoruz" dedi.

'İNSANLAR GELECEĞE DAİR GÜVENCE İSTİYOR'

Depremzedelerin geleceğe dair endişelerini dile getiren Zehra, "Burada geleceğe dair bir güvencesizlik var. Evet biz buradayız ama insanlar geleceğe dair güvence istiyor. Biz sendikalarla, gönüllülerle işçilerin, kadınların, gençlerin topladığı ihtiyaç malzemeleriyle elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

İlgili haberler
Depremzede mülteci kadınlar anlatıyor: ‘Yan yana d...

İstanbul'un İkitelli mahallesinde depremzede mülteci kadınları ziyaret ettik. Kadınlar “deprem, sava...

#KızKardeşlikKöprüsüyle hayatı yeniden kuran kadın...

İzmir’den, Ankara’dan, Kocaeli’den ve İstanbul’dan Kız Kardeşlik Köprüsüyle Hayatı Yeniden Kuruyoruz...

Ekmek ve Gül Grupları, kadın dernekleri olarak ‘Kı...

Tüm kadınları kız kardeşlik köprüsüne katılmaya, hayatı hep birlikte yeniden kurmaya çağırıyoruz…