Sağlık çalışanı kadın reddettiği erkek tarafından katledildi
Hastane çalışanı Ayşegül Aktürk, ilişki teklifine hayır dediği erkek tarafından katledildi. Çalışma arkadaşları cinayeti hastane önünde protesto etti: Ayşegül, İçimiz yanıyor. Bu son olsun!

İstanbul Maltepe'deki Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesinde çalışan Ayşegül Aktürk, 22 yaşındaki bir erkek tarafından öldürüldü. Çalışma arkadaşları Aktürk'ün öldürülmesini hastane önünde protesto ettiler.

Hastane bahçesinde bir araya gelen Ayşegül Aktürk'ün çalışma arkadaşları kadın cinayetlerinin son bulmasını istediler.Açıklamada "Biricik, güzel, neşeli, güler yüzlü, hayvan sever, hastanemizin meleği, İrem ve Eren'in annesi Ayşegül'ümüz, bu sabah bir kadın cinayetine kurban gitti. Bu son olsun, olmalı. İçimiz yanıyor, gözümüz yaşlı, yüreğimiz öfkeli ve umutsuz. Tek başına iki çocuğu ile ayakta kalmayı becerebilmiş bir kadın daha yok oldu. Bıçaklanarak yüzlerce kere vücudu kanlar içinde, çocuklarının gözü önünde. Ayşegül, İçimiz yanıyor" denildi.

İstanbul Maltepe'de 22 yaşındaki Muhammet E. isimli erkek, hastanede çalışan Ayşegül Aktürk'ü bıçaklayarak çocuklarının gözü önünde öldürdü. Olay sabah 08.00 sıralarında Başıbüyük Mahallesi'nde meydana geldi.

İddiaya göre 22 yaşındaki Muhammet E. devlet hastanesinin idari bölümünde çalışan Ayşegül Aktürk'ü 'sevdiği' gerekçesiyle taciz ediyordu. Katil zanlısı Muhammet E. 'hayır' dediği gerekçesiyle Aktürk'ü öldürdü. Katil zanlısının kendisini de bıçakladığı belirtildi.


İlgili haberler
Mayıs ayında 21 kadın cinayeti, 18 şüpheli kadın ö...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, mayıs 2020 kadın cinayetleri raporunu paylaştı. Mayıs ay...

Kadınlar koruma kararına rağmen ölümle burun burun...

İstanbul ve Konya’da koruma taleplerine, şikayetlerine rağmen iki kadının ölümle burun buruna yaşayı...

‘Baroların yapısı değişirse kadınların başvuracağı...

Avukat İlke Işık: ‘Yarın bir siyasal müdahale ile baroların yapısını değiştirmeye kalkarlarsa kadınl...