Rosa Kadın Derneğinin Adıyaman’daki çalışmasına neden müdahale ediliyor?
Dem Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça, Rosa Kadın Derneğinin Adıyaman’daki konteynerlerine ve materyallerine el konulmasını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya sordu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesine, Rosa Kadın Derneğinin Adıyaman’daki konteynerlerine ve materyallerine el konulmasını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya sordu.

“Kadına yönelik her türlü şiddetle ve ayrımcılıkla mücadele eden Rosa Kadın Derneği 6 Şubat depremlerinden hemen sonra Adıyaman’da dayanışma çalışmalarına başlamış; binlerce kadın ve çocuğun temel ihtiyaçlarını giderip psikososyal destek sağlamıştır. Kira sözleşmesi ve temsilcilik izni gibi tamamlanmış resmi prosedürler ile Adıyaman’daki faaliyetlerini yürüten Roza Kadın Derneğinin konteynerlerine, malzeme ve tüm materyallerine AFAD tarafından 14 Aralık 2023 tarihinde el konulmuştur” denilen önergede İçişleri Bakanı’na şu sorular yöneltildi:

1. Rosa Kadın Derneğinin konteynırlarına, malzeme ve materyallerine hangi gerekçeyle ve hangi yasal dayanakla el konulmuştur?
2. Web adreslerinde afetzedeler için deprem para bağışı, kira para bağışı ve market ürünleri para yardımı toplayan AFAD; ayni yardım ile psikososyal desteği direk sahaya götüren sivil toplum örgütlerine neden müdahale etmektedir?
3. Depremin yarattığı ekonomik, sosyal, psikolojik tahribatlar giderilmiş, deprem bölgesinde barınma, ulaşım, eğitim, sağlık gibi tüm alanlarıyla yaşam normale dönmüş müdür?
4. Bağış hesaplarında toplanan paranın yüzde 45’inin yerinde durduğu görülen AFAD deprem bölgesiyle dayanışan kurumların araç, ekipman ve malzemelerine el atacağına neden hesapta duran meblağı afetzedelerin ihtiyaçlarına harcamamaktadır?
5. Depremde, kaçırılan çocuklar skandalıyla gündeme gelen malum vakıf ve dernekler dışındaki kadın ve çocuk çalışmalarına yönelik özel bir nefretiniz mi var?

Fotoğraf: Rosa Kadın Derneği X (Twitter) hesabından alınmıştır

İlgili haberler
Rosa Kadın Derneği: ‘Diyanet’in etkisi artarken, k...

Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın devletin her kademesinde üstle...

Rosa Kadın Derneği: STK’lere kayyum teklifi ile bi...

Derneklere kayyum atama yetkisi veren düzenlemeye ilişkin Ekmek ve Gül’e konuşan Rosa Kadın Derneği...

Deprem bölgesindeki derneklerinin konteynerlerine...

6 Şubat depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Adıyaman’da kadın ve çocuk derneklerinin ol...