Pınar Gültekin’in katledilmesinin ardından eylem yapan kadınlara para cezası
Pınar Gültekin’in katledilmesinin ardından kadın cinayetlerine tepki göstermek amacıyla Mersin’de yapılan açıklamaya katılan 5 kadına para cezası verildi.

Muğla’da Pınar Gültekin’in katledilmesi üzerine kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla Mersin’in Pozcu ilçesinde 21 Temmuz’da yapılan açıklamaya katılan kadınlardan 5’ine toplam bin 960 TL para cezası kesildi. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından, aralarında Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce’nin de bulunduğu 5 kadına kesilen para cezasına ise, “kabahatler kanununa muhalefet” gerekçesi gösterildi.   

YÜCE’DEN TEPKİ

Mezopotamya Ajansından Ömer Akın’a konuşan SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce, kadın cinayetlerine karşı yapılan açıklamada çevreye herhangi bir rahatsızlıklarının olmadığına dikkati çekerek, “Esas rahatsızlık kadınların her gün sokak ortasında vahşice katledilmesidir. Kadınların tacize uğraması, bununla ilgili önlem alınmaması, katillerin sokakta elini kolunu sallayarak gezmesi ve bunun cezasız kalmasıdır” dedi. “İktidar katilleri dışarı salarak, cinayetlerinin üstünü kapatmaya çalışarak bu süreci yürütebileceğini düşünüyor” diyen Yüce, kendilerinin ise bu durumu görünür kılmak için her gün sokaklarda olduğunu ifade etti. Yüce, “Asıl cezanın sesimizi bastırmak için geldiğinin farkındayız” dedi.

‘AMAÇ SOKAKTAN ÇEKMEK’

Para cezası kesilenlerden Mersin Kadın Platformu üyelerinden Zeynep Kaya ise, cezanın “yıldırma politikası” olduğuna dikkati çekerek, “Kadınları alandan geri çekmek için para cezaları kesiyorlar. Bu tarz engellemeler kadınların sokaklardan çekilmesini sağlamaz. Giderek artan bir şiddet var ve bu şiddet devletin desteklediği bir şiddettir. Böyle bir süreçte bizleri sokaktan çekmek için bu uygulamalar yapılıyor” değerlendirmesinde bulundu.

İlgili haberler
‘Kadın cinayetlerini acil önle’ diyen kadınlara 32...

12 Ekim’de “Kadın cinayetlerini acil önle” kampanyası kapsamında Pozcu sokaklarında yürüyüş düzenley...

Pınar Gültekin’in katledilmesine kadınlardan tepki...

Kadınlar #PınarGültekin'in vahşice katledilmesine ve kadın katliamlarına karşı her yerde sokağa çıkt...

Pınar Gültekin cinayetinin ardından: Hayatımızı ve...

İstanbul Sözleşmesine dönük saldırıları ve artan kadın cinayetlerini, Pınar Gültekin’in vahşice katl...