Pendikli kadınların ortak sofrası
90'a yakın kişinin biraraya geldiği bir piknik düzenleyen Pendik Kadın Dayanışma Derneği, önümüzdeki dönem daha etkin işler yapmak için enerji topladı

Pendik Kadın Dayanışma Derneği, İstanbul'un kadınlar için en dertli bölgelerinden birinde uzunca bir süredir faaliyet gösteren yerel bir dernek. Kavakpınar mahallesinden kadınların ulaşım sorunu nedeniyle başlattığı çalışmanın biraraya getirdiği farklı kesimlerden kadınların yıllar içinde emek emek binaya kavuşturduğu, binadan önemlisi kadınları birbirine kavuşturan bir oluşum. 

Kadınların dertlerini, sorunlarını, yapmak istediklerini tartışıp konuştukları, çözüm için biraraya geldikleri dernek, ayrıca Pendik'te etkin olarak çalışan köy ve yöre dernekleri, yerel meclisler ile de ortak işler yaparak onların gündemlerine kadınların sorunlarını ve taleplerini de sokuyorlar. 

Pendikli kadınlar 5 Ağustos'ta derneklerinin çağrısıyla Pendik sahilinde piknik yaptılar. Ortak sofralar kurdular, ortak dertlerini konuştular. 90'a yakın kişinin katıldığı piknikte şarkı türkü de, şiir de, elbette oyun da eksik kalmadı...

Pendikli kadınlar önümüzdeki dönem güzel işlere imza atmak için enerji toplamış görünüyorlar... Herhalde artık oralardan daha çok haber alacağız... Gözümüz kulağımız sizde :)


İlgili haberler
Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği 1. yılını k...

1 yılı geride bırakan Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği yıl dönümü şenliğine bütün kadınları be...

Hiçbir kadın yalnız değildir

Zuhal Güneş 2016 yılında genel müdürü tarafından tacize uğradı. Susmadı, mücadele etti ve dava açtır...

Derneğe karşı önyargılarım vardı

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği’nin güç kattığı kadınlardan Sevgi’nin dernekle ilgili fikri çalışma...