Pedallar meme kanserine farkındalık için çevrildi
Ankara’da Kurtuluş Parkında toplanan Metastik Meme Kanseri Derneği (Metamozom) ve Pedallayan Kadınlar, pedallarını meme kanseri ve kadın sağlığına farkındalık için çevirdiler.

Metastatik Meme Kanseri Derneği (MetAmazon) ve Pedallayan Kadınlar, meme kanserine dikkat çekmek amacıyla pedal çevirdi. Ankara'da Kurtuluş Parkından harekete geçen bisikletçiler, Beşevler’e kadar pedal çevirdikten sonra tekrar Kurtuluş Parkında buluştular.

Kurtuluş Parkı’nda Pedallayan Kadınlar adına konuşan Burçin Tarhan, Türkiye’de her 8 kadından birinin bu hastalıkla mücadele ettiğini söyledi. Ancak meme kanseriyle mücadele eden erkeklerin de bulunduğuna dikkat çeken Tarhan, bu sebeple bunun herkesin savaşı olması ve erken teşhis adına herkesin bir şeyler yapması gerektiğini ifade etti.

MetAmazon’dan Canan Perdahlı, metastetik meme kanserinin kronik bir hastalık olduğunu vurgulamak istediklerini söyledi. Meme kanserinde yaş ortalamasının gittikçe düştüğüne dikkat çeken Perdahlı, “Hareketli yaşamı desteklemek ve yaşam kalitesini artırmak amacıyla burada buluştuk. Bu farkındalığı yaymaya hep beraber devam edeceğiz” dedi.



İlgili haberler
‘Meme’ demeden farkındalık mı olurmuş?

Sosyal medyada ‘elma, dolma yemedim aman tatile de gitmedim...’ gibi şeylerle karşılaşıyorsanız çok...

Meme kanseri kabusumuz olmasın!

Dünyada kadınlar arasında yüzde 30’luk oranla en sık görülen kanser türü olan meme kanserini alt etm...

GÜNÜN ETKİNLİĞİ: Süslü kadınlar bisiklet turu

Bugün kentlerin yollarını egzoz dumanı kokusu değil, kadınların parfüm kokusu saracak. Ülkenin dört...