Panayır Mahallesinde 8 Mart buluşması
Bursa Panayır Mahallesinde 8 Mart etkinliğinde bir araya gelen kadınlar, çalışma hayatında ve günlük hayatta karşılaştıkları eşitsizlikleri dile getirdi ve çözüm yollarını konuştular.

Bursa’nın Panayır Mahallesinde Cemevinde düzenlenen etkinlikte bir araya gelen kadınlar, hem 8 Mart’ın anlamını hem de çalışma koşullarını ve günlük hayattaki sorunlarını konuştular. Cemevi Kadın Kolları Başkanı Sevgi Başboğa, 8 Mart’ın tarihçesini ve öneminden bahsederken aynı zamanda kadınlara birlik çağrısında bulundu. Başboğa konuşmasında “Yaşadığımız tüm sorunlara karşı birlik olmalıyız. Krize, işsizliğe, zamlara karşı, çocuklarımızın geleceği için kazanılmış haklarımıza, doğaya, geleceğimize, yaşam hakkımıza sahip çıkmak için dayanışmayı büyütmeyiz” çağrısında bulundu.


FABRİKADAN SAHNEYE
Etkinlik için haftalar öncesinden hazırlıklara başlayan fabrika işçisi kadınlar, bir de tiyatro gösterisi sergiledi. Kadınlar çalıştıkları fabrikada yaşadıklarını da oyuna taşıyıp sahnelediler.

Avukat Tuğçe Çalık Karademir, kadınların çalışma hayatında ve günlük yaşantıdaki karşı karşıya bırakıldığı sorunlar ve hak kayıpları hakkında konuştu. Tüm bu sorunlar karşısında “Ne yapmalıyız” sorusuna da cevap arayan Karademir, “Susmayacağız, haykıracağız! Bir kadının neleri değiştirdiğini hepimiz biliyoruz” dedi ve son olarak kadınlara mücadele çağrısında bulunarak “birlik olursak, sendikalaşıp haklarımızı talep edersek haklarımızı elde edebiliriz” dedi.

Etkinlikten çok etkilendiğini ve bir araya gelmekten çok memnun olduğunu söyleyen kadınlar, 8 Mart günü Bursa’da düzenlenen eyleme de katıldılar.

İlgili haberler
Bursa Panayır Mahallesinden kadınlar Ekmek ve Gül'...

Bursalı kadınlar canlı yayında gündemi ve referandumu konuşuyor. Siz de sosyal medya hesaplarımız ar...

Bu 1 yıl Panayırlı kadınlar için büyük kayıp oldu

OHAL bahanesiyle kapatılan kadın derneklerinden biri de Panayır Kadın Dayanışma Derneği'ydi. Dernek...

Panayırlı kadınlar: Birlikteyiz, güçlüyüz

Bursa’nın Panayır Mahallesinde kadınlar, kadına yönelik şiddeti ve şiddet karşısında neler yapabilec...