Özak Tekstil işçilerinin direnişi 16'ncı gününde| Görüşmeden sonuç alınamadı, mücadele sürüyor
Urfa’da Özak Tekstil işçileri sendika hakkı ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle direnişlerini 16'ncı gününde sürerken fabrika yönetimi, işçi temsilcileriyle görüşme talep etti.

Urfa'da sendikal haklarını almak ve insanca koşullarda çalışmak için direnişte olan Özak Tekstil işçilerinin mücadelesi 16'ncı gününde kararlılıkla sürüyor. Sendikal baskıların son bulması ve direnişçi işçilerin işten atılmaması, direnişte geçen günlerin ücretlerinin ödenmesi ve işten atılan işçilerin geri alınması taleplerinin kabul edilmesini isteyen işçiler fabrika yönetimi ile görüştü. Talepleri kabul edilmeyen işçiler, mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini açıkladı.

İşçiler dün gerçekleştirdikleri toplantıda direnişlerini fabrika önünde sürdürme kararı almalarının ardından bu sabah yine OSB'ye geldi ve bir kez daha karşılarında jandarma barikatını buldu.

FABRİKA YÖNETİMİYLE GÖRÜŞME

Fabrika yönetiminin görüşmek istediğini belirtmesi üzerine işçiler bir araya gelerek taleplerinde bir kez daha ortaklaştı ve görüşmeye girmesi için 3 işçi temsilcisi belirledi.

Antalya’dan Emek Partili kadınlar Özak Tekstil işçisi kadınlarla dayanışmak için kendi elleriyle örtü işledi. İşledikleri örtüyü ve dayanışma kartlarını direnişteki kadın işçilere gönderen EMEP’li kadınların mektubu da direniş alanında okundu. Mektubu okuyan işçiler ise dayanışmadan güç aldıklarını söyledi. Habere ulaşmak için TIKLAYIN.
TALEPLER KABUL EDİLMEDİ, MÜCADELE SÜRÜYOR

Görüşmenin ardından dışarıda bekleyen Özak Tekstil işçilerine seslenen işçi temsilcisi ve EMEP Milletvekili Sevda Karaca, görüşmenin ayrıntılarını aktardı.

Görüşmede bulunan işçi temsilcisi, fabrika patronuyla bir-iki konuda anlaşabildiklerini ancak temel olarak taleplerin kabul edilmediğini ve işçiler olarak birliklerini bozmadan mücadele etmeleri gerektiğini ifade etti.

GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI

Öte yandan gözaltında olan işçilerin ve sendika temsilcilerinin gözaltı süresi bir gün uzatıldı. Gözaltındakilerin yarın savcılığa çıkarılması bekleniyor.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Özak’ta grev yasak, TOMA, gaz ve gözaltı serbest

Özak tekstil işçilerinin direnişi 15. gününde sürerken jandarma işçilere bir kez daha müdahale etti....

Ortaca Ekmek ve Gül Kadın Grubu: Özak işçilerinin...

Ortaca Ekmek ve Gül Kadın Grubu, sendikal haklarını almak ve insanca koşullarda çalışmak için fabrik...

Sevda Karaca Özak Tekstil işçisi kadınların seçme...

‘Sözüm AKP’li vekillere ve bakanlara… Ağzınızı bir kere de Özak tekstil işçilerin hakları için açabi...