Ortaca Ekmek ve Gül Kadın Grubu: Özak işçilerinin ekmek mücadelesini destekliyoruz
Ortaca Ekmek ve Gül Kadın Grubu, sendikal haklarını almak ve insanca koşullarda çalışmak için fabrika önünde direnişte olan Urfa Özak Tekstil işçilerinin açtıkları pankartla destek oldu.

Ortaca Ekmek ve Gül Kadın Grubu, AYDEM önünde her salı ve cuma günü açtıkları, “Okullarda bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek” talebiyle açıkları imza standında, sendikal haklarını almak ve insanca koşullarda çalışmak için fabrika önünde direnişte olan Urfa Özak Tekstil işçilerinin ekmek mücadelesine destek olmak amacıyla açtıkları pankartla desteklerini iletti.

‘SENDİKA SEÇMEK ANAYASAL BİR HAKTIR’

Ekmek ve Gül Kadın Grubundan Gürsel Özkaya yaptığı açıklamada, “Urfa Özak Tekstil’de çalışan işçiler, insanlık dışı çalışma koşullarına ve baskılara karşı, patronun tercih ettiği ve altı yıldır yetkili sendika olan Öz İplik-İş’ten istifa ederek, anayasal haklarını kullanarak sendika değiştirerek BİRTEK SEN sendikasına üye oldular. İşçilerin kendi iradeleriyle seçtiği BİRTEK-SEN üyesi bir kadın işçinin işten atılması üzerine, fabrikada uzun süredir yaşadıkları baskı ve tehditlere karşı üretimi durdurarak direnişe başladılar” dedi.

‘ÖZAK İŞÇİLERİNE DAYANIŞMA DUYGULARIMIZI İLETİYORUZ’

Özkaya, “Jandarma kalkanı, biber gazı ve gözaltılara rağmen Özak işçileri yılmıyor, birliğini bozmuyor, iradesine sahip çıkıyor. Bu iktidar patronların, güçlülerin, emek hırsızlarının yanında olsa da Urfa Özak işçisinin baskı ve mobbinge karşı, sendika hakkı için sürdürdüğü haklı direnişi kazanacak. Ülkenin dört bir yanında da işçiler, emek dostları Tekstil işçilerinin sesine ses oluyor. Özak Tekstil işçisi kazanırsa tüm işçi sınıfı kazanır. Biz de buradan kölelik düzenine karşı, ekmeği ve onuru için günlerdir direnen Özak işçilerine dayanışma duygularımızı iletiyoruz” ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: Evrensel


İlgili haberler
Ortaca Ekmek ve Gül Grubu: Bir öğün ücretsiz, sağl...

‘Okullarda bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek’ kampanyamız için imza standı açan Ortaca Ekmek ve Gül...

Özak’ta grev yasak, TOMA, gaz ve gözaltı serbest

Özak tekstil işçilerinin direnişi 15. gününde sürerken jandarma işçilere bir kez daha müdahale etti....

Özak’ta işten atılan kadın işçi yazdı: Futbolcuydu...

Özak Tekstil’de işten atılan ve arkadaşları ile birlikte direnişe geçen Seher Gülel daha önce futbol...