Ortaca Ekmek ve Gül Grubu: Bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek her çocuğun hakkı
‘Okullarda bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek’ kampanyamız için imza standı açan Ortaca Ekmek ve Gül Grubundan Gürsel Şenşafak izlenimlerini aktardı.

Ortaca Ekmek ve Gül Grubu olarak “Okullarda bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek” talebimiz için Ortaca Kent Meydanı’nda stant açarak imza kampanyası başlattık. Bir ay boyunca haftada iki gün yerel ve merkezi yönetime gönderilmek üzere sürdüreceğimiz çalışmamıza Ortaca Kadın Platformu üyeleri de destek veriyor. Üçüncü haftasına giren kampanya çalışmamıza ilişkin izlenimlerimizi Ekmek ve Gül üzerinden de sizlere yansıtmaya çalışacağız.

Halkın yoğun ilgisinin olduğu imza standı, dertlerin anlatıldığı yer haline geldi. Öğrenciler kantin fiyatlarının yüksekliğinden, harçlıklarının azlığından şikayet ederken, veliler ücretleriyle geçinemediklerini çocuklarının beslenmesine yiyecek koymakta zorlandıklarını anlattı.

İmzacı bir öğretmen ise derste açlıktan bayılan öğrencisi olduğu bilgisini verdi. Ders ortasında bayılan öğrenci için sağlık ekipleri çağırdıklarını, yapılan muayenede ve çocuğun sözlerinden açlıktan bayıldığının ortaya çıktığını, bu ayıbın ise ülkeyi yönetenlere ait olduğunu söyledi.

Okul çıkışı toplu halde standa gelen öğrenciler, okullarında taşımalı eğitim olduğu için öğlen yemeğinin ücretsiz olduğunu fakat gelen yemek sayısının tüm öğrencileri kapsamadığını bazı öğrencilerin yemek alamadığını, verilen yemek miktarının az olduğunu sağlıklı doymadıklarını anlattılar. Bazı veliler ise verilen yemeklerin sağlıklı olması gerektiğini, televizyon haberlerinde çocuklara kurtlu yemek çıktığını gördüklerini bu nedenle hükümete bu konuda güvenmediklerini belirtti.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Çocuklara bir öğün yemek çok görülüyor, Belediyeni...

Çocuklara bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek çok görülürken Maltepe Belediyesinin bazı okul önlerinde...

‘Bir öğün yemek kampanyası bakış açımı değiştirdi’

‘Ekmek ve Gül çok doğru bir çalışmayla bizim gönlümüzü kazandı. Şimdi biz bu kampanyanın gönüllü yür...

Sendikalardan okullarda bir öğün ücretsiz yemek iç...

Bütçe görüşmeleri devam ederken sendikacılar okullarda bir öğün ücretsiz yemek talep etti.