HEDEP Milletvekili Gergerlioğlu, gözaltında şantaj gören ve şiddete uğrayan kadını İçişleri Bakanına sordu
HEDEP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, bir duruşmayı izlemeye gittiğinde göz altına alınan Eda Kaya'ya gözaltında yapılan şantaj ve şiddete dair İçişleri Bakanından açıklama istedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Maslak İl Jandarma Komutanlığında gözaltında bulunan Eda Kaya'nın tacize ve şiddete uğradığını söyleyerek İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan konuyla ilgili açıklama yapmasını istedi.

GÖZALTINDA KADINA ŞİDDET

Üniversite Öğrencisi Eda Kaya 30 Kasım’da bir duruşma takip etmek üzere gittiği İstanbul Adliyesi önünde gözaltına alındıktan sonra götürüldüğü Maslak’taki İl Jandarma Komutanlığında tacize uğradığını, ‘Görüntüler var’ denilerek tehdit edildiğini iddia etti. Kendisini istihbaratçı olarak tanıtan 2 kişi, Eda Kaya'nın gözaltındaki odaya girip, Kaya'nın özel görüntülerinin ellerinde olduğunu belirtip internette yaymayla tehdit etti. Kaya tepki göstermesi üzerine ise küfür ve fiziksel saldırıya maruz bırakılmıştı.

Konuyu Meclis'e taşıyan Ömer Faruk Gergerlioğlu, genel kurulda yaptığı konuşmada 1934'de bugün kadınlara seçme seçilme hakkının tanındığını fakat 2023'te bugün kadınların halen gözaltında tacize ve işkenceye uğradığını söyledi. Gergerlioğlu, "Maslak İl Jandarma Komutanlığı'nda kendini istihbaratçı olarak tanıtan kişiler tarafından küfür ve tacize uğrayan Eda Kaya hakkında İçişleri Bakanlığı'nı açıklamaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

İÇİŞLERİ BAKANI AÇIKLAMA YAPSIN

Eda Kaya gözaltındayken iki sivil şahsın odaya girerek kendilerini istihbaratçı olarak tanıttığını ifade eden Gergerlioğlu, "35 yaşlarında, renkli gözlü, kemik çerçeveli gözlük kullanan, 1.85-1.90 boylarında, normal kiloda olan şahıs; müvekkile ‘Seninle tekrar görüşeceğiz demiştim’ diyerek sinkaflı küfürler etmiş. Eda Kaya'nın vücut bölgelerine dokunmaya başlamış. Eda Kaya'nın yaşadığı olaylar baştan aşağı psikolojik işkencedir. Cinsel taciz, tehdit, şantaj ve hakaret içeren fiiller ile başka insanlar aleyhine ifade vermesini isteyen bu kişiler hakkında avukatları suç duyurusunda bulundu! Bir an evvel İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın bu konu hakkında açıklama yapmasını bekliyorum” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Sokakta başlayıp gözaltı ve sağlık kontrolünde sür...

25 Kasım Kadın Platformu, 25 Kasım'da Taksim Tünel'e çağrı yaptıkları eylemde yaşanan polis şiddetin...

Öğrenciler, gözaltında çıplak aramayı reddettikler...

Boğaziçi Üniversitesinde yapılan rektör protestosu nedeniyle gözaltına alınan öğrencilerden bazıları...

GÜNÜN RAKAMI: 561 kadın gözaltında cinsel saldırıl...

Gözaltında Cinsel Taciz ve Tecavüze Karşı Hukuki Yardım Bürosu, 561 kadın, çocuk ve trans bireyin gö...