Öğrenciler, gözaltında çıplak aramayı reddettikleri için darbedildiklerini iddia etti
Boğaziçi Üniversitesinde yapılan rektör protestosu nedeniyle gözaltına alınan öğrencilerden bazılarının çıplak arama girişimine direndikleri için darbedildikleri iddia edildi.

Boğaziçi Üniversitesine Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasını protesto eden ve bu sabah gözaltına alınan öğrencilerden bazılarının çıplak aramayı reddettikleri için darbedildiği iddia edildi. 

Bu sabah ev baskınları ile gözaltına alınan 17 öğrenci Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyetine götürüldü. Cumhuriyet’ten Tuğba Özer’in haberine göre, Emniyet’te öğrencilerin bir kısmıyla görüşen avukat Engin Kara, görüşme esnasında bazı öğrencilerin çıplak arama işkencesinin kendilerine dayatıldığını, direndikleri için de darbedildiklerini beyan ettiklerini anlattı. Kara, “Emniyet’e getirdiklerinde çıplak arama yapılmaya çalışılmış. Direnince aramayı yapmamışlar ama öğrencileri darbetmişler” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin evlerine çok sert şekilde girildiğini de belirten Avukat Engin Kara, gözaltındakilerin genel durumunun iyi olduğu bilgisini verdi.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel


İlgili haberler
Kadınlar soruyor: Gülistan Doku nerede?

Dersim’de bir yıldır kayıp olan Gülistan Doku’dan hâlâ haber alınamazken yurdun dört bir yanında kad...

Yeni asgari ücret kadınlar için ne kadar çare olac...

CHP’li vekiller Gülizar Biçer Karaca, Gamze Taşcıer ve Sevda Erdan Kılıç’a yeni asgari ücreti sorduk...

Gülistan Doku'nun ablası: Feryadımız göğe erdi ama...

Kadınlar bugün Gülistan Doku'nun akıbetini sormak için sokakta. Ablası Aygül Doku, 'Feryadımız göğe...